Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 16 februari 2012

De spanning stijgt weer

Op dit moment gaan er weer diverse geruchten dat het CCCWA weer aan het matchen is. Al de wachtende adoptie ouders weten wat dit betekent, maar er zijn natuurlijk ook gewoon geintresseerden onder de lezers die geen enkel idee hebben wat er dan gaande is. Ik zal op zijn Jip en Jannekes proberen uit te leggen hoe het matchen in zijn werk gaat.

Maandelijks worden er vanuit diverse kindertehuizen in China dossiers van kinderen naar het CCCWA gestuurd, waarvan de zoektocht naar biologische familie op niets is uitgelopen. Dit zijn dus kinderen waarvoor een adoptie-gezin wordt gezocht. Daarnaast heeft het CCCWA een enorm archief waar hele stapels met dossiers van ouders liggen, die graag een kindje uit China willen adopteren. Die dossier liggen netjes op volgorde van "binnenkomst". Inmiddels is er gematched t/m 15 augustus 2006, dus de dossiers van de ouders met een inlogdatum van 16 augustus 2006 liggen nu bovenop, daaronder die van 17 augustus enz. enz. Stel dat er 50 dossiers van kinderen zijn binnengekomen, dan pakt men ook 50 ouderdossiers van de stapel. Stel dat er op 16 augustus 12 ouderdossiers zijn binnengekomen, op 17 augustus 20 dossiers op 18 augustus 14 dossiers en op 19 augustus 8 dossiers, dan worden er maar 46 kinddossiers met ouderdossiers gematched. Men stopt namelijk "nooit" halverwege een dag. De 4 overgebleven kinddossiers worden dus bij de volgende ronde gematched. Er is die maand dan gematched t/m 18 augustus.
Ik hoop dat het hiermee een beetje duidelijk is geworden.

Wij hebben een inlogdatum van 5 september 2006, dus in principe zijn er nog 20 dagen met dossiers voor ons. Ik zeg in principe, want het lijkt erop dat er op 19 t/m 27 augustus 2006 geen of slechts een enkel dossier is ingelogd. We zouden dus deze maand een aardige sprong kunnen maken, vandaar dat het nu extra spannend is.

Zodra ik iets meer weet, zal ik het hier melden.

2 opmerkingen:

  1. spannend .... Heel spannend weer deze maand.

    xxx Lies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 21 Augustus....... zucht......
    Sterkte met het wachten!

    Edwin, Anita en Xue-Ling

    BeantwoordenVerwijderen