Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 16 oktober 2012

Dagje Efteling

Gisteren hebben we Jibin kennis laten maken met de Efteling. We hadden nog 3 AH-kortingskaartjes en deze moesten voor 7 november worden opgemaakt. Samen met oma, San, Ingrid en de kids hadden we rond 11.00 uur afgesproken en ondanks dat de parkeerplaats redelijk vol stond, waren we binnen no-time binnen. We zijn rustig begonnen in het sprookjesbos en als eerste waren daar de Rode Schoentjes. Vol verbazing heeft ons mannetje hier naar gekeken.
Daarna kwamen we bij de Trollenkoning om vervolgens onze weg voort te zetten richting Rapunzel, de Draak (geen succes) en het huis van de Wolf en de Zeven Geitjes. Wat was daar veel te zien.
Daarna kwamen we langs Hans en Grietje. Ons mannetje liep heel stoer naar het hek, maar zodra de kat tevoorschijn kwam, was de lol er voor Jibin heel snel af. Hij is nu eenmaal geen kattenliefhebber (ook niet van onze kat).
Dan maar door naar Vrouw Holle. Eerst op de rand van de put naar het verhaal luisteren en dan door naar het huisje, waar we net zolang hebben gewacht totdat er sneeuw uit het kussen kwam. Toen was het de hoogste tijd voor een versnapering op het pleintje na Ezeltje Strek Je. Oftewel het pleintje met de gekleurde duiven. Wij dachten even heerlijk op een bankje te gaan zitten, even genieten van wat lekkers in het zonnetje, maar helaas gooide de duiven poep in het eten/drinken. Binnen no-time zaten we onder de duivenpoep, dus snel wegwezen hier. Gelukkig heb je met kleine kinderen meestal wel een pak vochtige doekjes mee, dus die kwamen nu goed van pas. We hebben onze koffie en thee maar even aan de kant op gedronken, terwijl de kids de duiven achterna gingen. Even verhaal halen.
Vervolgens hebben we onze weg voortgezet richting de Indische Waterlelies, de Reus (ook best wel eng), Repelsteeltje, de Sprookjesboom en langs de Fakir richting de uitgang. Het laatste stuk hebben we in redelijk hoog tempo gedaan, want de meiden hadden het wel gezien en wilde graag in een van de achtbanen.
Voordat we echter op ons kop gingen hangen, moest er wel even gegeten worden. Opnieuw heerlijk in het zonnetje, maar nu zonder duiven.
Nu was het tijd voor de echte attracties. We zijn eerst naar de droomvlucht gelopen, zodat we ook gelijk kaartjes voor Ravelein konden trekken. Dit was ongeveer het enige wat op Youri's verlanglijstje stond. De rest kan hem niet zo boeien. De wachttijd voor de droomvlucht was 40 minuten, maar we zijn toch in de rij gaan staan. Gelukkig, want Jibin heeft hier ontzettend van genoten. Hij keek zijn ogen uit.
Vervolgens zijn wij in het Carnaval festival gegaan, terwijl Rosalie en MaJin met z'n tweeen in de Volgelrok gingen. Super leuk dat ze dit nu zelfstandig kunnen doen, zonder dat er iemand van ons mee moet. Jibin vond het Carnaval festival in eerste instantie erg leuk, totdat we een stop moesten maken pal voor de Chinese Draak.
Hij kroop zowat in mij, maar zeg nu zelf heel vriendelijk ziet hij er ook niet uit. MaJin en Rosalie hadden het wel goed naar hun zin gehad en als het aan hen had gelegen waren ze nog wel een keer gegaan, maar gezien het tijdstip en hetgeen er nog op het verlanglijstje stond, zijn we toch maar doorgelopen. Voor de meiden op naar de Vliegende Hollander en voor de boys naar de Oude Auto's en Jonas en de Walvis. Voor Rosalie en MaJin was het de eerste keer dat ze in de Vliegende Hollander zouden gaan en ze vonden het allebei reuze spannend. Toch hebben ze stoer doorgezet en achteraf maar goed ook, want ze kwamen er zeer enthousiast uit en ik kletsnat. Ook Jibin heeft zich in de tussentijd goed vermaakt. Hij is een ware wegpiraat en ook in de bootjes had hij de grootste lol.
Eenmaal weer compleet zijn we naar de Fata Morgana gelopen en daar waren we redelijk snel aan de beurt. We zijn er inmiddels achter dat onze stoere vent eigenlijk helemaal niet zo stoer is. Wat vond hij het spannend en de helft heeft hij niet eens gezien. Deze keer kroop hij helemaal in papa. De meiden hebben wel aandachtig naar alles zitten kijken en op het laatst durfde ons mannetje toch nog even te kijken.
Helaas was het nu te laat geworden voor Ravelein en ook de Bobbaan was al dicht, dus dan nog maar even naar het speelgedeelte van de PandaDroom. De groten hebben hier nog wat gedronken en de kinderen konden zich nog even uitleven op de glijbaan en in de klimtouwen. Al met al hebben broer en zus zich prima vermaakt. Om de dag goed af te sluiten hebben we samen met Ingrid, San en de kids nog zelfgemaakte pompoensoep gegeten. Helaas hebben wij niet van die kinderen, die alles willen proberen en lusten dus ook maar even een blik tomaten-groentesoep opengetrokken en die ging er goed in. Ook niet zo verwonderlijk, want van zo'n dagje pretpark krijg je toch wel trek. Wonder boven wonder heeft ons mannetje toch vrij rustig geslapen. Alleen om 5.30 uur is hij even onrustig geweest en moesten wij er een paar keer uit, maar iets na zessen was hij weer in diepe slaap om vervolgens pas op 9.00 uur weer wakker te worden. Heerlijk uitslapen dus. Vandaag zijn we lekker thuis gebleven. De kinderen hebben wat zitten spelen en hebben TV gekeken en Igor en ik hebben onze huiskamer heringericht. Het speelgoed lag inmiddels over heel de kamer verspreid en dit wilden wij toch liever wat beperken, dus hebben we een speelhoek gecreeerd. Hiervoor moesten wel wat kasten verplaatst worden en dus leeggehaald, maar uiteindelijk zijn we wel blij met het resultaat.
Morgen gaan we even naar de camping, langs onze campingbuurtjes die ons nu vreselijk missen (denk ik).

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dingen ondernemen jullie toch altijd. Hier hebben we in huis momenteel een zeer ondernemend, ondekkend, onderzoekend kereltje rond lopen en met hem is het momenteel geen doen om er op uit te met zijn drietjes want Bas heeft geen vrije dagen meer en ik loop alleen achter Kai zijn broek aan....die ben ik in no time kwijt. Dus voor ons een zeer rustige vakantie. Morgen maar even tshirts verven. Dat vindt Zhi altijd wel weer leuk. En wat een leuk jasje heeft Jibin aan. Zhi en Kai lopen van de winter ook in Oranje. Zhi had de jas vorig jaar al maar voor Kai kon ik m ook nog scoren. Steekt zo leuk af he die kleur. En mooi speelhoekje hebben jullie gemaakt. Wat fijn dat je dat zo indelen in je huis. Leuk voor de kinderen en mooi alles weggewerkt in een hoek.
    Nou geniet van jullie dagje morgen op de camping. Maar met een heerlijk najaars zonnetje zal dat vast gaan lukken.
    Liefs, Colette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh veel foutjes in mijn tekst. Oeps...tja net een paar dagen ziek geweest dus het breintje moet zeker weer een beetje op gang komen..... Enne, ik bedoel natuurlijk niet dat ik Kai zijn broek kwijt ben he......haha.
    Liefs, Colette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi...
    LEkker naar de Efteling geweest, leuk hoor.

    Morgen naar jullie camping buurtjes, wij hebben er zin in hoor, en de meiden ook.

    Als nou het weertje ook beetje mee gaat zitten, lekker nog even naar de diertjes.

    gr. Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo luitjes,

    Heb weer enorm genoten van je verslag. Wat hebben
    jullie het leuk gehad in de efteling. Ik denk dat Jibin niet weet
    wat hem allemaal overkomt, maar aan zijn gezichtje te zien is
    hij volop aan het genieten. Geweldig om dit te zien.
    Genieten jullie nog van de herfstvacantie.

    Dikke knuffel van tante Margriet.

    BeantwoordenVerwijderen