Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 21 oktober 2012

De laatste dagen van de vakantie

Vrijdag had ik voor ons vieren een afspraak bij de kapper gemaakt. Bij MaJin moest er een flink stuk af, want haar haren kwamen bijna tot aan haar billen en ons mannetje kon ook wel een knipbeurt gebruiken. Ik was erg benieuwd hoe Jibin het zou doen, maar hij heeft zich echt voorbeeldig gedragen en voor de kapster was het een makkie om hem te knippen. Wat is het toch weer een lekker mannetje en ook ons meisje ziet er weer prachtig uit met haar mooie haren, waar alle kapsters jaloers op zijn. Helaas vindt ons meisje dat ze er veel te veel vanaf hebben geknipt, maar het was echt nodig.
Eenmaal terug van de kapper, was het tijd voor een meidenuitje. Bijna elke vakantie gaan we wel een keer naar de bios en het leek mij een goed plan om dat ook deze keer te doen. MaJin wilde super graag naar Mees Kees en ook Rosalie wilde deze film graag zien, dus gezellig met zijn drietjes zijn we naar de voorstelling van 16.00 uur gegaan. De meiden hebben het ontzettend naar hun zin gehad en kregen regelmatig de slappe lach, dus ook ik heb genoten (zowel van de film als van de meiden). Om 17.30 uur zijn we opgehaald door Ingrid en Youri, die van de zwemles afkwamen en met z'n vieren zijn we naar ons thuis gereden, waar Igor al volop bezig was met de voorbereidingen voor de gourmet. Dit was de eerste keer dat er iemand bij ons zou blijven eten, maar gezien het veelvuldige contact met bovengenoemde personen leek het ons wel weer eens tijd om wat terug te doen. Het was een gezellige avond en ons mannetje heeft heerlijk zitten smullen van de grote garnalen, stokbroodjes en komkommer. Toen hij eenmaal de garnalen had geproefd, ging er geen vlees meer in. Niet al te laat is de visite naar huis gegaan, want zaterdag zou het weer vroeg dag zijn. Zaterdag hadden we afgesproken met, hoe kan het ook anders San, Ingrid en de kids, om naar Duisburg Zoo te gaan. Youri wilde al zolang naar een dolfijnenshow en aangezien de kaartjes voor Harderwijk 26,- euro p.p. waren en die voor Duisburg Zoo 32,- per gezin, was de keuze snel gemaakt. We wisten natuurlijk niet precies wat we er van konden verwachten, maar Youri had toch nog geen Nederlands vergelijkingsmateriaal, dus we liepen weinig risico. De rit duurde een uur en vijftien minuten en dit was helaas net iets te lang voor ons mannetje, want zo'n kwartier voordat we bij de Zoo waren spuugde ons mannetje alles onder. Gelukkig hadden we een schone set kleding bij ons, dus de schade was zo herstelt. Het laatste stukje ging gelukkig goed, dus we hebben hem schoon de Dierentuin mee ingenomen. Als eerste zijn we natuurlijk naar de Dolfijnenshow gegaan, want afgelopen maandag in de Efteling had Youri de show van Ravelein al moeten missen, dus dit konden we hem niet opnieuw aandoen. Zoals verwacht was de show wel wat kleinschaliger als in Harderwijk, maar de jongens vonden het prachtig. Rosalie en MaJin waren druk met het vastleggen van de show op camera, dus zij hebben het met hele andere ogen bekeken.
Na de show zijn we naar de Chinese tuin gelopen om daar een zelfmeegenomen kopje koffie/thee te nuttigen (je bent Nederlander of niet). Ook hier heeft MaJin prachtige foto's gemaakt.
Na deze koffiepauze zijn we op ons gemak het hele park doorgelopen en wat zag het er prachtige uit met al die herfst kleuren. MaJin en ik hebben dan ook bijna 200 foto's gemaakt van dit dagje uit. Ik zal dan ook niet alles in detail beschrijven, want ik denk dat de foto's genoeg zeggen.
Voordat we het park verlieten, hebben Rosalie, Youri en MaJin zich nog even uit kunnen leven in de erg leuke speeltuin, terwijl ons kleine mannetje nog even een dutje deed. Ook mochten ze alle vier nog iets uitzoeken in de shop en ze zijn dan ook allemaal weer een knuffel rijker (die hadden we nog niet). Om 17.30 uur zijn we naar de auto gelopen, omdat we hadden besloten dat het beter was om niet hier iets te eten, maar eerst zo goed als naar huis te rijden en dan nog even wat te eten bij de Mac. Het leek ons namelijk niet verstandig om ons mannetje met volle maag in de auto te zetten. Keurig hebben we weer een watje in zijn oor gedaan in de hoop dat dit zou helpen. Opnieuw werd ons mannetje wat stilletjes tijdens de rit, maar hij hoefde niet te spugen. Eenmaal bij de Mac, dachten wij dat het leed gelden was, want over het algemeen lijkt de misselijkheid gelijk verdwenen zodra Jibin de auto uitstapt. Helaas was dit deze keer niet het geval, want na een paar frietjes te hebben gegeten, kwam de rest van wat hij die dag had gegeten(overigens niet zo heel veel)er toch uit. Snel hebben we alles opgeruimd en toen dit er eenmaal uit was, was ons mannetje ook weer gelijk de oude. Met smaak heeft hij zijn frietjes opgegeten en is daarna het klimtoestel ingedoken. Het klein stukje naar huis is daarna gelukkig goed gegaan. Morgen toch maar eens primatour aanschaffen, dan hebben dat in ieder geval op voorraad. Mocht iemand nog tips hebben wat betreft wagenziekte dan horen wij ze graag. Vandaag hebben we het weer rustig aan gedaan. Opa en oma zijn even op de koffie geweest en Igor is nog even gaan fietsen met onze twee kids, zodat ik nog even als een speer door het huis kon. Heerlijk weer frisse bedden en alles weer aan kant. Wat later in de middag hebben MaJin en Jibin nog even bij ons achter op de plaats gespeeld en deze keer speelden ze ook echt samen tot grote vreugde van MaJin. Wat had ze het naar haar zin. Vanavond zijn ze alle twee op tijd naar bed gegaan en morgen begint het gewone leven weer. Voor MaJin en Jibin maar goed ook, want alle drukte en ongeregeldheid eisen inmiddels hun tol.

4 opmerkingen:

  1. Thea Hoogendoorn22 oktober 2012 om 06:28

    Wij hebben voor onze dochter altijd polsbandjes gebruikt, te koop bij de apotheek en ANWB winkel, van het merk Sea-Band. Het heeft haar altijd erg goed geholpen ! Succes ermee !
    groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh wat een mooie foto's kan MaJin maken zeg. De foto's van je vorige geschreven stukje vond ik ook erg mooi. Leuk hoor dat ze daar zo leuk mee bezig is!
    En Jibin een mooi stoer kapseltje. Grappig ik herken wel veel van wat je schrijft. Zal wagenziekte en garnalen dan toch een beetje Yibin's zijn???? Zhi is nl. ook gek van garnalen. Vooral van die knoflook garnalen vindt hij heerlijk. En ook Zhi was in het begin heel veel wagenziek. In China al maar thuis heeft het ook heel lang geduurd voordat hij in de auto kon zonder te spugen...Maar nu gaat het eigenlijk wel goed, al vindt hij de lucht die in een auto hangt nog niet heel fijn en heeft hij graag een raampje open. Wij hadden voor Zhi een soort van dunachtig zweetbandje met een soort van knop erin verwerkt. Dat knopje moest dan tegen de pols en dat bandje hielp eigenlijk wel. Zou je eens moeten vragen in de winkel want ik weet niet hoe het heet. Is volgens mij iets homeopatisch. De apotheek heeft het misschien ook wel. Wij hadden zo'n fel geel gekleurd bandje.
    Jammer dat de herfstvakantie er weer opzit he. Dat wordt weer vroeg het bed uit....Ik vond het wel lekker zo'n weekje rustig aan doen.
    ps: moet nog even kijken of 4 nov. gaat lukken om te komen. Heb er echt veel zin in maar Bas zijn fam. heeft al een tijd geleden een soort van reunietje gepland......precies op 4 nov. ....... (balen..)en mijn schoonmoeder heeft al tegen mij gezegd....dat ze het niet leuk vindt als ik er niet bij ben......Laat het je nog wel even weten want van de reunie ""commissie""heb ik nog niet gehoord of het ook echt doorgaat. Heel jammer hoor als ik niet naar jullie feestje toe kan komen.
    Liefs, Colette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat met jullie.
    Heerlijk aan het genieten maar dat kan ook niet anders met zo'n heerlijk najaars weer.
    Mooie foto's hoor!!!

    Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi,
    Wagenziekte, volgens mij zijn er best veel chinese kinderen die er last van hebben. Zo ook onze dochter. Heb echt van alles geprobeerd ook die bandjes die ze hier boven beschrijven. Primatour werkt wel (maar niet altijd) en is heeeel vies. Onze dochter gaf al over als ze die moest doorslikken..
    We hebben nu altijd een emmertje in de auto hangen ( strandemmertje) en daarin van die luierzakjes (een paar in elkaar). Heeft ze gespuugd dan doen we een knoop in het bovenste zakje en voila klaar. Ze hebben een geurtje zodat het ook niet zo stinkt.
    Maar ik heb van iemand een tip gekregen die nog het beste werkt van alles wat we hebben geprobeerd. Een pagina van een krant onder z'n hemd doen. Het klinkt gek maar werkt echt! We zijn dit jaar naar Italie geweest en heeft over de totaal 2800 km die we hebben afgelegd precies 1 keer overgegeven. En voor het eerst
    zelfs gegeten tijdens het rijden. Hoop dat je er wat aan hebt. Want vervelend is het wel...

    gr Grietsje

    BeantwoordenVerwijderen