Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 28 oktober 2012

Ons meisje heeft het zwaar

MaJin maakt op dit moment een moeilijke periode door. Het hebben van een broertje had zij zich toch iets anders voorgesteld, als hoe het nu in werkelijkheid is. Ze had verwacht een gezellig speelkamraadje 24 uur per dag in huis te hebben, maar Jibin is alles behalve dat. Het lijkt erop dat Jibin echt een jongetje is die er graag op uit gaat en op die manier wordt bezig gehouden i.p.v. dat hij zichzelf moet bezighouden. MaJin vindt dit ook wel leuk, maar zij houdt er ook van om lekker een dagje thuis te zijn en zich binnen met allerlei dingen te vermaken. Helaas voor haar moet ze die dingen nog steeds veelal alleen doen, want hoe ons meisje ook haar best doet, haar broertje wil niet gezellig met haar mee doen. Met grote regelmaat wordt ze door hem afgewezen en dan is de teleurstelling en de frustratie van haar gezichtje af te lezen. Samen verstoppertje spelen of wild achter elkaar aanrennen lukt nog wel en dan zie je haar ook genieten, maar samen even ergens gaan zitten om met de blokjes of autootjes spelen wijst Jibin keer op keer af. Gisteren, terwijl ik met mijn moeder was gaan shoppen(nog voor mijn verjaardag), werd het haar even te veel en is ze naar boven gerend en heeft daar een hele tijd alleen op haar kamer zitten spelen. Wat was ze verdrietig. Toen ik dit hoorde, brak mijn hart, want een verdrietig meisje is niet iets wat een moeder wil. In overleg met oma(mijn moeder) hebben we besloten om haar die avond lekker te laten logeren. Even weg bij haar broertje en even alle aandacht van oma voor ons meisje. Hier had ze ontzettend veel zin in. Ondanks alle onrust die dag heeft ze toch nog tijd gezien om een heerlijke chocoladetaart te maken en deze hebben we 's avonds bij opa en oma nog lekker zitten opeten. Naast fotograferen heeft ons meisje dus nog een ander talent. Terwijl MaJinnetje vandaag dus lekker bij opa en oma was is Igor vanmorgen met Jibin gaan zwemmen, zodat ik alle tijd had om me nog met de laatste regeldingetjes voor volgende week zondag bezig te houden. We hebben ontzettend veel zin in het aankomstfeestje van Jibin en we doen dan ook ons uiterste best om er een leuke middag van te maken. Ons mannetje heeft op zijn beurt ontzettend genoten van de zwempartij en volgens Igor wordt hij steeds vrijer en gaat hij zelf op onderzoek uit, maar daarbij houdt hij Igor nog wel steeds in de gaten. Hij is meerdere keren alleen van het glijbaantje gegaan en hij legde ook contact met de andere kinderen. Het is ook niet zo dat Jibin het niet leuk vindt om andere kinderen in zijn buurt te hebben, maar echt samen met hen spelen, daar is hij gewoon nog te jong voor. Dit probeer ik MaJin ook wel uit te leggen, maar echt begrijpen doet zij dit niet. Ach, het zal gewoon zijn tijd nodig hebben, maar ik weet zeker dat het goed komt want ons meisje houdt wel ontzettend veel van haar broertje en op zijn beurt is Jibin ook dol op zijn zus.

2 opmerkingen:

  1. Ach toch, Majin en je doet het zo goed. Natuurlijk is het niet altijd leuk om een broertje te hebben of verwacht je er andere dingen van. Ook jullie moeten aan elkaar wennen en elkaar leren kennen en je zult zien dat dat steeds beter gaat en soms een keer balen of grommen mag best hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is ook niet niks allemaal, ik vind dat broer en zus het allebei echt super goed doen! En papa en mama ook trouwens :-)

    Naast hoogtepunten zijn er wat dieptepunten maar het komt goed, al kost dat tijd. Gewoon doorgaan zoals jullie nu bezig zijn...

    We hopen jullie zondag te zien/spreken!

    Liefs van Jeroen, Yvonne & En-Ping xxx

    BeantwoordenVerwijderen