Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 14 april 2013

Grote schoonmaak

Eindelijk lopen de temperaturen op en kunnen de deuren open. Heerlijk.

Maar eerst over afgelopen week. Jibin begint nu echt in het ritme van school te komen en hij vindt het helemaal geweldig. We hebben met de juffen afgesproken dat Jibin de ene week 4 dagen naar school gaat en de andere week 3 1/2 dag. In de week van 4 dagen blijft hij op woensdag lekker thuis en de andere week zijn ze sowieso op vrijdag vrij. Dit betekent dat wij Jibin een ochtend in de 2 weken extra thuishouden en dit werkt super goed en is voor hem goed vol te houden. Je merkt dat Jibin weer een stuk rustiger is geworden en hij kan zich steeds beter zelf vermaken en ook de nachten verlopen een stuk beter. Ook voor ons een hele fijne bijkomstigheid.
MaJin zit ook weer lekker in haar velletje (meestal dan) en op dit moment is ze druk met de voorbereidingen voor het juffenfeest. Samen met 3 vriendinnen doet ze een dansje op Hallo Wereld en afgelopen donderdag werd hiervoor hard geoefend. Tot mijn verbazing verliep het allemaal heel erg soepel en in goed overleg en er viel geen onvertogen woord. Kleding en haardracht werd besproken, maar ze waren alle vier erg eensgezind. Super leuk om te zien.

Gisteren hadden we afgesproken met onze Chengdu reisgenootjes en hier hadden we ontzettend veel zin in. Het was inmiddels 3 maanden geleden dat we elkaar hadden gezien en wij waren erg benieuwd naar de ontwikkelingen van hun mannetje Sem en ook naar hoe de jongens nu op elkaar zouden gaan reageren. Niet dat we het idee hebben dat de jongens in het tehuis veel tijd met elkaar hebben doorgebracht (gezien het leeftijdsverschil) maar ze hebben er toch in dezelfde periode gezeten, dus voor ons de moeite waard om het contact warm te houden. Daarnaast hebben we met Jan, Marianne en Noah een erg leuke tijd gehad in China en ook dat is een goede reden voor een bezoekje. Om 13.00 uur zaten we in de auto voor een ritje van 1 uur en beide kids hebben lekker even een dutje gedaan. Eenmaal daar was ook Sem net uit zijn bed en beide jongens moesten eerst nog even wat bekomen alvorens ze wat los kwamen. Een vliegtuigje brak het ijs.
 
 
Over het algemeen konden ze het goed met elkaar vinden, maar soms was er ook wat onenigheid over wie waar nu mee aan het spelen was en werd er fel om het desbetreffende speelgoed gestreden. De meiden hadden daar geen last van, want die hebben boven alleen maar een hoop lol met elkaar gehad. Wat hadden ze het gezellig. Wat later op de middag zijn de papa's met de 4 kids naar een nabij gelegen speeltuintje gelopen en ook daar hebben ze zich prima vermaakt. Voor Marianne en mij even alle gelegenheid om even rustig bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Toen de mannen met de kinderen weer terug waren, hebben de meiden hun tablet voor de dag gehaald en hebben hun broertjes aandachtig naar hun bezigheden zitten kijken.

Na een poosje was het tijd om wat te eten en Marianne  had ontzettend lekker gekookt. De kinderen mochten samen aan een tafel en wij hebben lekker met een bord op onze knieen op de bank gezeten. Het was heerlijk.
Na het eten was het voor Sem de hoogste tijd om naar bed te gaan. Wij hebben op dat moment Jibin ook zijn pyjama aangegeven en zijn tandjes gepoetst. Terwijl Marianne Sem naar bed bracht hebben wij nog even een kop koffie/thee gedronken en uiteindelijk hebben we om 20.15 uur afscheid van hen genomen. Ook nu zijn Jibin en MaJin onderweg in slaap gevallen en eenmaal thuis hebben we Jibin slapend in bed kunnen leggen en MaJin is zich gelijk gaan uitkleden en heeft snel haar tanden gepoetst en ook zij lag binnen no-time in haar bed. Opnieuw hebben we een heerlijke nacht gehad.

Vandaag wilde MaJin een pyjama dag en ook Jibin startte rustig op, maar in de vroege middag had Jibin het wel gezien en wilde hij er op uit. Igor kon nog wel wat doen op de camping, dus met z'n tweeen zijn ze rond 12.30 uur vertrokken. Opnieuw was het er niet druk, maar Jibin heeft zich prima vermaakt en Igor heeft kunnen doen wat hij van plan was. MaJin heeft bijna de hele middag op haar kamer met haar barbies zitten spelen en ik ben aan de grote schoonmaak begonnen. Om te beginnen ben ik aan het uitzoeken van al het speelgoed begonnen. Een deel ervan is naar de zolder verhuisd een deel is in de kliko beland en een aantal spulletjes zijn naar iemand gegaan die regelmatig op een rommelmarkt staat. Hierdoor werd een kastje overbodig en kon deze terug naar de zolder met als gevolg dat er wat geschoven kon worden met wat andere spullen, waardoor een hoop ruimte in de kamer is ontstaan. Het ziet er gelijk al veel opgeruimder uit. Morgen is de zolder aan de beurt, want daar is het nu een grote puinhoop. Voor de meivakantie wil ik het hele huis hebben gehad, zodat ik daarna met een voldaan gevoel van het heerlijke weer kan gaan genieten.
Om 16.30 uur waren Igor en Jibin weer thuis en hebben we op tijd kunnen eten. Beide kids lagen er keurig op tijd in.

Vanavond is ook de eerste sticker (van totaal 22) geplakt op de aftelkalender voor ons uitje naar DisneyLand Parijs. Igor en ik zijn in juni 20 jaar getrouwd en ter eren van dit jubileum gaan we in de meivakantie een midweek naar Disney. Jibin zijn we al aan het voorbereiden met foto's van eerder bezoekjes en diverse Disneyfilms en hij lijkt er al helemaal zin in te hebben (en anders wij wel).

1 opmerking:

  1. Ja, die grote schoonmaak dat zou hier ook best weleens kunnen. Maar ja zin en tijd?! En wauw wat ben ik jaloers: Disney Land. Zag dat MaJin al eens geweest is. Ik ben benieuwd hoe Jibin dit gaat vinden!Heerlijk om te lezen hoe hij genoten heeft weer op de camping. Wij gaan dit weekend lekker de voortent aan de caravan zetten en heerlijk twee nachtjes slapen!! Heb er zin in.Fijn weekend!!

    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen