Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 2 april 2013

Ons eerste weekend op de camping

Het Paasweekend begon natuurlijk al op Goede Vrijdag. MaJin en Jibin waren vrij van school, ik was vrij van mijn werk en Igor is helaas ook nog steeds noodgedwongen vrij. De kids hebben lekker de hele ochtend in hun pyjama gelopen en ik en Igor zijn de spullen voor het lange weekend op de camping gaan klaarzetten. Nadat we 's middags lekker pannenkoeken hadden gegeten, zijn MaJin en Jibin zich gaan aankleden en zijn we naar de Ikea gereden om nog 2 vloerkleden, een nachtkastje en nog wat hebbedingetjes aan te schaffen. Helaas was het erg druk op de weg en de rit die normaal nog geen half uur zou duren, duurde nu een uur. Gelukkig hebben de kids daar niet zoveel van meegekregen, want die zijn lekker in slaap gevallen. Eenmaal bij de Ikea, waren we in een uurtje klaar en stonden we met onze spullen aan de kassa. Achter ons stond toevallig ook een gezin met 2 Chinese meiden en natuurlijk raak je dan aan de praat. Zij herkenden ons uiteindelijk van ons reisverslag van afgelopen zomer en binnenkort gaan zij een reisblog bijhouden van de rootsreis die zij binnenkort gaan maken. Erg leuk dat wij deze mogen volgen. Eenmaal thuis zijn wij aan het eten begonnen terwijl MaJin en Jibin nog even in de tent hebben gespeeld. Na het eten is Jibin op tijd naar bed gegaan en hebben MaJin en ik samen The Passion op uitzending gemist gekeken. MaJin heeft vol interesse naar de uitvoering van het Paasverhaal zitten kijken en ik vond het een erg bijzonder moment om dit samen met haar te doen. Toen dit afgelopen was is ook zij naar bed gegaan en hebben wij de boel aan kant gemaakt, want de bedoeling was dat we zaterdag een beetje op tijd naar de camping zouden gaan.

Zaterdag waren we op tijd wakker en hebben we na het ontbijt de spullen in de auto geladen en zijn we iets na 10.30 uur richting onze caravan gereden. Eenmaal gearriveerd, is MaJin gelijk naar haar vriendinnen gegaan en is Jibin met ons naar binnen gegaan. Het was wel erg koud in de caravan, maar met 2 kachels heb je het natuurlijk zo op temperatuur. Terwijl Igor en ik de spullen een plaatsje gaven is Jibin de caravan verder gaan inspecteren . Wat is ons mannetje blij met zijn piratenkamer en daarnaast kon hij ook niet wachten om buiten op onderzoek uit te gaan.
 
 
Terwijl ik nog even met de stofzuiger en een vochtige doek door de caravan ging, is Igor met Jibin naar buiten gegaan. Al snel kwamen ze ons buurjongetje van 3,5 tegen en het klikte gelijk tussen die twee. Binnen no-time zaten ze met z'n tweeen achter de caravan en hadden ze de grootste lol.
 
Ook waren ze zeer aan elkaar gewaagd op hun loopfietsjes, of eigenlijk was Jordy veel sneller, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was gewoon leuk.
 
 
 
Terwijl de jongens zich prima met elkaar vermaakten, is MaJin met haar vriendinnen naar het zwembad gegaan. Een prima eerste middag dus.  Keurig op tijd zijn we aan het avondeten begonnen en wat is het toch gezellig om met z'n vieren in onze knusse caravan te eten. Na het eten zijn onze overbuurtjes nog even op de koffie geweest en toen hebben we Jibin voor het eerst in zijn piratenbed gelegd in de hoop dat hij een goede nacht zou maken. En dat is gelukt, want pas rond 7.00 uur (nieuwe tijd) hoorden we hem voor het eerst. Hij wilde toen ook gelijk uit bed, dus als een speer de kachels aangezet, want wat was het koud in de caravan. MaJin en ik zijn nog heel even blijven liggen, maar ook wij zaten al bijtijds aan het Paasontbijt. Buiten was er nog geen enkel teken van leven, dus de kids hebben weer heerlijk in hun pyjama op de bank gehangen.
 
 
Iets na elven zijn we de kids gaan aankleden en zijn we weer even naar buiten gegaan. MaJin had Lisa al snel gevonden en Jibin Jordy. Opnieuw hebben ze zich goed vermaakt in het speeltuintje. Nadat we tussen de middag even een broodje hadden gegeten zijn we met z'n vieren naar het zwembad gegaan. Ook Lisa en Fleur waren daar met hun ouders en het was een gezellige boel. Om beurten bekommerden de meiden zich om Jibin, dus die had het ook prima naar zijn zin. Na ruim een uur vonden we het wel welletjes en zijn we ons gaan aankleden en zijn we terug naar de caravan gegaan. MaJin en Jibin zijn samen gaan tekenen en kleuren en wij zijn op ons gemak aan het eten begonnen.
 
 
Ook nu lag onze piraat er keurig op tijd in en heeft hij weer heerlijk geslapen. Ons meisje mocht natuurlijk wat langer opblijven en heeft lekker met een bakje chips nog even TV gekeken.
 
Maandag opnieuw een rustige start en nadat de temperatuur buiten was opgelopen tot 5 graden zijn we naar buiten gegaan. Dit was om 10.30 uur en op dat moment was er verder nog niemand te bekennen. MaJin en Jibin hebben zich goed vermaakt op de trampoline en de glijbaan en wat hadden ze het leuk met elkaar.
 
 
 
 
 
 
Langzaam aan kwam er wat meer leven in de brouwerij en zijn de kinderen naar het pleintje gegaan. Wij zijn op de koffie gegaan bij de opa en oma van Jordy en Macy, waar ook hun ouders zaten. Zij zitten namelijk met hun caravan aan het pleintje en zo hadden wij goed zicht op de kinderen. Toen Jordy naar binnenkwam, volgde Jibin hem op de voet en in de caravan hebben ze "samen" met de auto's gespeeld. Eenmaal weer opgewarmd, mochten de jongens een ritje maken in een elektrische auto en dat was natuurlijk het hoogtepunt van de ochtend. Wat hadden ze een lol met z'n tweeen. Gelukkig bleef de opa van Jordy in de buurt, anders hadden we vast onze aansprakelijkheidsverzekering kunnen inschakelen.
 


 
Rond het middaguur zijn we terug gegaan naar de caravan om nog even wat te eten en toen hebben we onze spullen ingepakt en hebben we de boel weer afgesloten. We zouden namelijk nog naar opa en oma gaan om Paaseieren te gaan zoeken. Ook mijn zus en haar gezin zouden er zijn.  We hadden om 16.00 uur afgesproken en niet veel later kon de speurtocht beginnen. Eerst buiten in de tuin en vervolgen nog een aantal binnen. Jibin kreeg van alle kanten hulp en hij vond het helemaal geweldig. Jibin is dan ook een groot chocolademonster. Vol trots liet hij de eieren zien die hij gevonden had. Nadat alle eieren gevonden waren, moesten ze natuurlijk ook nog eerlijk verdeeld worden en dat ging wonder boven wonder zonder slag of stoot.
 



 
Na het eieren zoeken zijn we met z'n allen nog blijven eten en wat later dan gepland zijn we naar huis gegaan. Eenmaal thuis heb ik Jibin gelijk in bed gelegd en is Igor nog even met MaJin naar de andere opa en oma gegaan. Al met al kijken we terug op een heerlijk Paasweekend en we kunnen bijna niet wachten om weer naar de camping te gaan. Wanneer dat zal zijn weten we nog niet, maar we weten wel dat het in ieder geval 's nachts boven nul moet zijn.
 
Vandaag lekker een pyjama dag, want tenslotte zijn MaJin en Jibin nog tot donderdag vrij.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk zo'n weekeind op de camping. Hopelijk is het verder meegevallen met de kou. De extra deken zal vast heerlijk zijn geweest....Het ziet er weer erg gezellig uit in jullie huisje. Wat een pracht kamer voor Jibin. Hopelijk komt er een hele mooie zomer dit jaar!! En dat jullie dan maar veel mogen genieten van jullie vakantieplekje!
    Goed weekeind.
    Liefs, Colette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi.
    Het is alweer een tijdje geleden, maar komt door alle drukte en drukte. Nog 4 weken en dan reizen we af naar onze Faith Jia.
    Heerlijk hoor jullie genieten op de Camping en wat een genot om te zien dat Jibin het ook helemaal geweldig vindt. Las de rest ook, maar oke, waar halen mensen het lef vandaan.

    Geniet van alles en iedereen. En vooral blijven schrijven. En in jezelf blijven geloven.

    Liefs Klaas en patty, Faith Jia Bakker

    BeantwoordenVerwijderen