Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 17 juni 2013

Een vol weekend

Afgelopen vrijdag had MaJin haar eerste slaapfeestje van haar vriendin Laura. Al een tijdje keek ze hier naar uit. Ze had er reuze veel zin in, maar vond het ook wel een beetje spannend. Tenslotte begon het feestje vrijdag al om 17.00 uur en zaterdag konden we haar om 12.00 uur weer ophalen. Een hele ruk, vooral omdat ze mama vrijdag voordat ze naar het feestje zou gaan niet meer zou zien, omdat ik dan nog niet terug zou zijn van mijn werk. Mama vond dat ook niet zo'n fijne gedachte, maar het was nu eenmaal niet anders. Ook Jibin was graag naar het slaapfeestje van Laura gegaan, maar helaas voor hem was het Girls only. Nadat Igor MaJin bij Laura had afgezet, is hij met Jibin mij van het werk komen halen. Met z'n drietjes hebben we thuis gegeten en ons mannetje lag vervolgens op tijd in bed. Of we dat van ons meisje ook konden zeggen, ik verwacht van niet.

Nadat we zaterdagochtend rustig waren opgestart en boodschappen hadden gedaan, zijn we om 12.00 uur MaJin gaan halen. Eenmaal bij Laura vlogen Jibin en MaJin elkaar gelijk in de armen en ook ik kreeg snel een dikke knuffel. Het was een zeer geslaagd feestje geweest met een hoop meiden getut. Het slapen was redelijk goed gegaan, maar zoals verwacht wel een kort nachtje. Gelukkig had ze mama toch wel een klein beetje gemist. Eenmaal thuis hebben we lekker soep gegeten en daarna zijn we met z'n drieën naar boven gegaan. De bedoeling was dat beide kids even een dutje gingen doen, want tenslotte hadden we 's avonds nog een feestje van onze grote neef Pjotr, die binnenkort alweer 14 jaar wordt. Jibin heeft heerlijk 3 uur liggen slapen en ook mama heeft bijna 2 uur geslapen (kon ze wel gebruiken na een aantal onrustige nachten van de kleine man), maar ons meisje lukte het niet om haar ogen te sluiten en na het toch een hele tijd geprobeerd te hebben, is ze uiteindelijk om 15.30 uur naar beneden gegaan. Om 16.30 waren wij ook beneden en hebben we ons op ons gemak klaar gemaakt voor het BBQ-feestje. Ondanks de vermoeidheid heeft ons meisje zich ook daar goed staande gehouden tussen alle jongens. Samen met neef Jurre van 12, Cas van 6 en Jibin hebben ze zich uiteindelijk prima vermaakt op de Wii en voordat wij er erg in hadden was het alweer 23.00 uur (Oepss) en dus de hoogste tijd om naar huis te gaan. Deze keer was het inslapen geen enkel probleem.

Zondagochtend lieten beide kids pas laat van zich horen (in ieder geval in vergelijking met wat wij gewend zijn) en moest papa tot 8.30 uur wachten op zijn cadeautjes. Jibin had voor papa een mooi Vaderdagskrant gemaakt met allemaal stukjes over papa. Ik vermoed dat de kindjes hieraan hebben gewerkt op de dagen dat wij Jibin thuis hebben gehouden om hem zindelijk te krijgen, want het was een vrij summiere tekst met minimale tekeningen, maar daardoor natuurlijk niet minder bijzonder. Van MaJin kreeg papa een zelf geschilderd T-shirt van papa's favoriete voetbalclub. Dit had ze erg mooi gedaan en ook hier was papa ontzettend blij mee. Daarnaast hadden ze voor papa nog een groot memo bord gekocht met weekoverzicht en foto's van zijn 2 prachtige kinderen.  We hebben er gelijk op kunnen schrijven dat MaJin deze week kijkles heeft van ballet en dat ze donderdag haar rapport mee naar huis krijgt. Na het geven van de cadeautjes zijn we naar beneden gegaan en hebben we met z'n vieren ontbeten. Om 11.00 uur zouden wij de vader en moeder van Igor ophalen en zouden we naar de uitspanning de zeven geitjes rijden. Dit is een cafe/pannenkoekenhuis in een bosrijke omgeving met tal van speelmogelijkheden voor de kinderen. Ook de zus van Igor en zijn broer met gezin zouden hier naar toekomen. We zijn heerlijk in het zonnetje gaan zitten, terwijl MaJin en Jibin zich prima vermaakten met van alles en nog wat.





Na een aantal uren hier vertoefd te hebben zijn we nog een stukje door het nabij gelegen bos gaan lopen waar we de dieren en nogmaals een speeltuin hebben bezocht. Opa genoot zichtbaar van de aanwezigheid van de kinderen en dat was ook de bedoeling van deze ochtend/middag.


MaJin heeft de camera ook nog even ter hand genomen en opnieuw heeft ze een aantal mooie foto's geschoten.

 
 
Om 15.00 uur hebben we opa en oma weer thuis afgezet en na een korte snackpauze zijn we op de fiets naar mijn ouders gegaan. Hier hebben we in de tuin gewoon wat gedronken en gekletst. We zijn niet heel lang gebleven, want de kids waren behoorlijk moe. Om 18.00 uur zaten we dan ook alweer thuis aan de frietjes en om 19.00 uur lag Jibin op bed en een uur later MaJin. Beiden hebben vannacht heerlijk geslapen (en ik dus ook).

1 opmerking:

  1. Goh wat een leuk weekeind hebben jullie weer achter de rug. Wij zijn zondag even Amsterdam ingedoken. Met de pont over het IJ zaten we zo in de binnenstad. Altijd leuk om er even rond te wandelen door de chinese wijk, weer een lading chinese koekjes in te slaan voor Zhi zijn China spreekbeurt.
    Ik vond het trouwens zo bijzonder om Igor zijn vader te zien bij de aankomst van Jibin. Hij was zichtbaar zo blij en ontroerd. Hij vond het zo prachtig. Ik stond naast hem en vond het erg ontroerend om te zien. Leuk dat hij zo genoten heeft van jullie kids tijdens vaderdag.
    Liefs,
    Colette

    BeantwoordenVerwijderen