Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 9 juni 2013

Wat vliegt zo'n weekend toch voorbij

Vrijdag na school hebben de kids lekker gerelaxt op de bank. MaJin met haar tablet en Jibin over haar schouder meekijkend, of toch niet ?????
MaJin had hem het liefst op haar schouder laten slapen, maar dat was toch wel een beetje te zwaar dus heeft Igor hem even op de bank gelegd. Toen ik om 17.30 uur thuis kwam, lag hij nog steeds lekker te slapen. Omdat het eten op dat moment ook klaar was, hebben we hem rustig wakker gemaakt en na een minuut of 5 was hij weer helemaal het mannetje. Heerlijk zo'n power nap van een half uurtje. Vervolgens hebben we buiten onze pizza opgegeten en hebben de kids nog even een "duik" genomen in het zwembad. Daarna gauw de pyjama's aan en niet al te laat naar bed.

Zaterdag zijn we met z'n vieren op de fiets naar de stad gegaan, want MaJin en Jibin hadden nog zomerschoenen nodig. Voor beiden zijn we geslaagd, hoewel ik de sandalen voor de jongens afschuwelijk blijf vinden, hebben we ze voor Jibin toch ook aangeschaft. Hij kan slechts de hele zomer in dichte schoenen lopen. Gelukkig vond Jibin ze wel helemaal geweldig, want hij wilde ze niet meer uit nadat hij ze gepassen had. Dus gympen in de tas en nieuwe sandalen aan. Voordat we aan onze terugtocht zouden beginnen zijn we nog eerst even een ijsje gaan eten en dat ging er bij iedereen wel in. Op ons gemak zijn we toen teruggefietst en opnieuw lagen de kids er bijtijds in.

Vanmorgen werd ik om 7.00 uur wakker van MaJin die naast mijn bed stond. Ze voelde zich niet lekker en had hoofdpijn. Deels kwam dit waarschijnlijk door de warmte, maar ze is ook erg verkouden en dat zal er ook wel mee te maken hebben gehad. Na een paracetamol, die er met moeite in ging, is ze nog even terug naar bed gegaan, maar slapen lukte helaas niet meer. Gelukkig deed het pilletje zijn werk en na een uurtje voelde ze zich weer een stuk beter en kon ze weer gek doen met haar broertje, die inmiddels ook wakker was geworden. Rond 9.00 uur zijn we met z'n vieren naar beneden gegaan en hebben we het lekker rustig aan gedaan. Om 12.00 uur hebben we een tas ingepakt met drinken en broodjes en zijn we naar de Efteling gereden. Hier hadden we afgesproken met Bas en Colette en hun 2 geadopteerde zoons Zhi en Kai. Via onze blog ben ik in 2008 in contact gekomen met Colette en gedurende de afgelopen jaren zijn we contact blijven houden. Toen we vorig jaar het voorstel kregen van Jibin, kreeg ik al snel een telefoontje van Colette. Hun oudste zoon komt namelijk uit het zelfde tehuis als Jibin en het leek hen leuk (en ons ook) om voor onze reis naar China met elkaar af te spreken om ervaringen uit te wisselen. We hebben toen een hele gezellige dag gehad op de camping en ook op Schiphol waren ze van de partij om ons als gezin van 4 te begroeten. Nu bijna een jaar later vonden wij het de hoogste tijd om weer eens wat af te spreken en omdat zij dit weekend toch naar de Efteling zouden gaan, was dit een prima gelegenheid om elkaar weer te treffen. Het weer was ons goed gezind en we hebben een heerlijke dag gehad. Helaas was ons meisje nog steeds niet helemaal fit, waardoor ze de Python en Joris en de Draak aan zich voorbij liet gaan, maar de Vogelrok en de Schipschommel heeft ze meerdere keren betreden. De wachttijden waren goed te doen, dus onze gasten (Jawel, volgens Jibin is de Efteling van ons) hebben best het een en ander kunnen doen. De hele dag hebben we al kletsend door het park geslenterd en voordat we er erg in hadden was het alweer 18.00 uur en sloten de attracties. Tijd dus om naar de uitgang te lopen. Hier hebben we afscheid van elkaar genomen en hebben we afgesproken dat wij de volgende keer hun kant inkomen.

Eenmaal thuis snel wat gegeten en daarna zijn de kids nog even samen in bad gegaan.
Ik heb op de wasbox met een big smile naar onze twee kanjers zitten kijken. Wat is het toch een heerlijk stel en wat zijn ze gek met elkaar. GENIETEN GENIETEN GENIETEN. Na het badderen snel de pyjama's aan en hup naar bed. Nu maar hopen dat ons meisje zich morgen weer helemaal lekker voelt.

Hieronder nog wat foto's van vandaag.







 
Onze zindelijkheidsmissie is helaas mislukt. Deed hij het woensdag en donderdag zo goed als de hele dag op de WC, vrijdag had hij er al minder zin in en waren er alweer wat meer ongelukjes en zaterdag heeft ons mannetje waarschijnlijk gedacht; Jullie hebben nu vast wel gezien dat ik het wel kan, dus nu stop ik met die onzin. En het advies, laat hem maar gewoon in een vieze (onder)broek lopen, werkt helaas niet. Het interesseert hem helemaal niets. Nog even geduld dus. 

5 opmerkingen:

  1. Zo, weer eens even een beetje bijgelezen. Mooie verhalen weer. Wat heerlijk om te lezen dat broer en zus het zo goed met elkaar doen. Echt een geluk om dit te mogen meemaken en wat heerlijk he, twee kinderen met verschillende leeftijden! Allebei zo leuk.

    Liefs, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's! Wij hebben zo genoten van de dag. Heerlijk weer en gezellig! Zhi was gesloopt. En daar is wat voor nodig hoor, onze energieke jongen heb ik zelden echt moe gezien. Maar hij heeft de hele rit geslapen, in tegenstelling tot zijn broertje. Thuis nog snel een tosti naar binnen gewerkt, douchen en naar bed. We hebben het allemaal erg naar ons zin gehad. Hopelijk gaat het met MaJin weer wat beter. Zhi gaat anders graag nog een keer op herhaling hoor met haar, haha. De python vond hij echt helemaal geweldig.
    Liefs, Colette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw Colette, geweldig om jullie zoontjes nu weer te zien... het klinkt natuurlijk heel fout en cliché maar jee zeg wat zijn ze gegroeid :-)
      Mooie mannen!

      Liefs van Yvonne

      Verwijderen
  3. Wat een heerlijk weekend weer en wat een prachtige momenten tussen broer en zus! Inderdaad GENIETEN!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het genieten straalt van je blog af, heerlijk!!!!! En het zindelijk worden (waar wij ook midden in zitten hihi)... het komt wel! Ons stickervel hangt inmiddels als decoratie in de wc. Heel educatief ook want En-Ping telt de stickers hahahaha. Dat er geen sticker meer bij komt boeit hem niet eens (gelukkig).

    Nou meid, blijf genieten en stralen!

    Liefs van Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen