Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 29 december 2013

Eerste en Tweede Kerstdag

Eerste Kerstdag zijn we rustig opgestart. Eerlijk gezegd had ik absoluut niet het gevoel dat het Kerst was. We hadden worstenbroodjes als ontbijt en geen uitgebreide gedekte tafel met allerlei broodjes, eitjes en diverse soorten beleg en een vers geperst sapje. Na het simpele ontbijt hebben we met z'n allen lekker gebadderd en gedoucht en vervolgens hebben Igor en ik koffie gedronken en zijn de kids gaan tekenen en kleuren. Rond het middaguur ben ik aan de voorbereidingen van het kerstdiner begonnen, want beide opa's en oma's kwamen gezellig Kerst met ons vieren. Rond 15.00 uur ging de bel en werden mijn ouders enthousiast begroet en niet veel later ook de ouders van Igor. De kinderen vinden het altijd zo gezellig als de opa's en oma's er zijn. Met z'n allen hebben we wat gedronken met een heerlijk stukje chocoladetaart erbij en daarna is er een spelletje Party & Co junior gedaan. Terwijl iedereen het prima naar zijn zin had ben ik aan het eerste gerechtje begonnen. Om 17.30 uur zijn we aan tafel gegaan en vervolgens hebben we met ruime tussenpauzes de 4 gangen genuttigd.


Voor de kinderen had ik het menu zo aangepast dat ook zij met elke gang mee konden doen. Iets na negenen waren we klaar met het toetje en terwijl Igor en ik de boel weer een beetje aan kant maakten, zijn MaJin en Jibin nog even gaan Wii-en en hebben de opa's en oma's vol bewondering  naar hun twee kleinkinderen gekeken. Zo grappig ook om te zien hoe snel Jibin dit onder knie heeft.


Na nog een rondje koffie en thee te hebben gedaan, zijn beide ouders naar huis gegaan en hebben we de kids op bed gelegd. Het was een gezellige eerste Kerstdag

Tweede Kerstdag voor de verandering eens heerlijk uitgeslapen (lees 8.30 uur) en opnieuw hebben we lekker op ons gemak ontbeten. Ook nu een niet al te uitgebreid ontbijt, aangezien we nog redelijk vol zaten van de avond ervoor. De kinderen zijn daarna gaan spelen met de Playmobil en hebben wat TV gekeken en wij hebben wat aangerommeld in huis. Om 14.00 uur zijn we in de auto gestapt om richting Karin, Marcel en Fenna te rijden. Aangezien we niet op het 10de verjaardagsfeestje van Fenna konden zijn op 28 december, omdat mijn vader dan 75 jaar werd, vonden Karin en Marcel het wel gezellig als wij het op de tweede Kerstdag alvast met hen kwamen vieren. Dit gold ook voor Ingrid en San met de kids, die op 28 december ook andere verplichtingen hadden. Super gezellig natuurlijk om samen Kerst te vieren en vooral omdat deze keer de mannen zouden koken. Al een aantal weken hadden ze contact via de Whatsapp en een heerlijk menu werd samengesteld (vooral met dank aan Igor). Het enige waar de vrouwen voor moesten zorgen was het toetje en dat is ons (Karin) wel toevertrouwd. Toen we om 15.00 uur arriveerden hebben we eerst wat gedronken en terwijl de meiden al snel naar boven vlogen hebben de kleine mannen zich prima vermaakt met de clicks en de tablet en iedere keer gaat het weer beter tussen Youri en Jibin en dat is fijn om te zien. Om 16.30 uur kreeg Marcel het een beetje op zijn heupen en heeft hij de bbq aangestoken voor het hoofdgerecht en dat terwijl de voorbereidingen voor het eerste gerecht nog in volle gang waren.



Als eerste werd een heerlijke salade van gerookte kip op een bedje van sla en Galia meloen met daarover een zelfgemaakte overheerlijke frisse dressing geserveerd.


Vervolgens werden ons roerbakken champignons met knoflook en peterselie voorgeschoteld. Ook erg lekker.


En om de boel een beetje te laten zakken, had Ingrid gezorgd voor een drankje tussendoor met voor de kinderen een alcoholvrije variant.


Toen was het de beurt aan de kinderen. Niks geen culinaire hoogstandjes, maar lekker frietjes met een snack. Wat hen betreft ook een prima maaltijd.


Terwijl de kids lekker aan het smullen waren, konden de heren weer verder met het hoofdgerecht. Hierbij hadden we keuze uit Hertenbiefstuk of Zalm. Mijn voorkeur ging uit naar de Hertenbiefstuk uit de oven, maar ook de zalm van de bbq bleek voortreffelijk te zijn.



Ik kan niet anders zeggen dan dat de heren voortreffelijk gekookt hebben en wat mij betreft mogen ze het volgend jaar weer doen. Ook het toetje van Karin, crêpes Suzette, was een perfecte afsluiting van een heerlijk diner. Kortom een super gezellige tweede Kerstdag met overheerlijk eten, wat wij vrouwen niet eens zelf hebben hoeven te bereiden. Een TOP-dag. Om 22.30 uur zijn we in de auto gestapt en gelukkig viel ons mannetje al snel in slaap. MaJin heeft wel wat gedoezeld, maar heeft niet echt geslapen. Eenmaal thuis zijn we met z'n allen gelijk naar boven gegaan en hebben we een heerlijke nacht gehad.

Vrijdag was echt een rustdag en hebben we weinig ondernomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten