Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 11 december 2013

Kleine meisjes worden groot

Vandaag is MaJin 10 jaar geworden. Waar gaat de tijd heen. En hoe bijzonder 10 worden op 11-12-'13. Vanmorgen op bed werd ze als eerste plat geknuffeld door haar broertje en al snel werden zijn cadeautjes uitgepakt. Om te beginnen kreeg ze een super coole fluorescerende groene nagellak en ook nog een hele mooie topmodel mok. MaJin was er super blij mee en voornamelijk omdat ze het van haar broertje had gekregen. Eenmaal beneden lag ons cadeau op haar te wachten. Ze wist al wel wat ze van ons zou krijgen alleen dacht ze dat het nog niet binnen was, dus het was alsnog een verrassing. Wat is ze blij met haar nieuwe grotere tablet. Voorwaarden van dit cadeau was wel dat ze haar andere tablet door zou schuiven naar haar broertje en hier had ze geen enkel probleem mee. Ze wordt niet alleen groot, maar ook verstandig. Na het uitpakken van de cadeautjes ben ik een kaarsje aan gaan steken bij de Chinese poppetjes die voor ons symbool staan voor MaJin's China ouders. Ook zij zullen op zo'n dag als vandaag aan hun dochter denken. En op dit soort speciale dagen gaan mijn gedachten ook vaak naar hen uit. Wat zou ik ze graag laten weten hoe blij wij zijn met onze bijzondere meid.


MaJin zelf schonk er op dat moment niet zoveel aandacht aan en dat hoeft natuurlijk ook niet, maar vanavond zei ze wel ineens dat ze wilde dat ze zich wat meer kon herinneren van het jaar dat ze in China heeft gewoond. Dit komt waarschijnlijk omdat Jibin zich wel steeds vaker iets lijkt te herinneren.

Na het uitpakken van de cadeautjes en het nuttigen van een boterham, moesten natuurlijk de nieuwe kleren aan. Tegenwoordig heeft MaJin heel duidelijk een eigen smaak qua kleding en een van haar favoriete winkels is Cool Cat. Ze noemt het meisjesachtig stoer.


Om 8.30 uur was ze er helemaal klaar voor en zijn we naar school gegaan. Lekker een ochtend in het middelpunt van de belangstelling staan, dat kan ze wel waarderen. Om 12.30 uur heb ik haar weer opgehaald en zijn we snel naar huis gegaan, want om 13.30 uur zouden we met z'n viertjes naar de bios gaan. In eerste instantie wilde ze graag naar de film Frozen die vandaag in première zou gaan, maar aangezien deze voor 6+ was en zo'n 2 uur zou duren, leek ons deze niet geschikt voor Jibin. Het zou voor ons mannetje namelijk de eerste keer zijn, dat hij naar de bioscoop zou gaan en dan gelijk een film van 2 uur................ dat zou hem niet gaan worden. We hebben de jarige job dan ook de keuze gegeven om of met z'n tweeën te gaan of een andere film uit te kiezen. Zoals verwacht koos ons meisje voor het laatste, want ze wilde perse dat haar broertje ook mee zou gaan (zo lief). Het werd dus Turbo. Om 14.00 uur begon de film en MaJin en ons mannetje hadden er helemaal zin in.

 
Ons mannetje was wel zwaar onder de indruk van het grote scherm en het harde geluid, maar hij heeft het voortreffelijk gedaan. Natuurlijk heeft hij niet anderhalf uur op de stoel gezeten, maar hij heeft de hele film wel van begin tot het einde gezien. Nou ja, op een paar kleine stukjes na, want dan dook hij onder de stoel omdat hij het te spannend vond. MaJin heeft er ook van genoten, want het was ook gewoon een erg leuke film. Na de film nog even snel op de foto als Turbo en toen snel naar huis.
 
 
Toen we thuis waren, kwamen de oma's en opa nog even feliciteren en daarna hebben we lekker frietjes gegeten. Komende zaterdag vieren we de verjaardag voor familie en vrienden en in januari volgt er nog een meidenfeest. We zijn dus nog niet klaar met feesten, maar vandaag was het volgens MaJin al een hele leuke dag.

2 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie tienjarige, stoere en toch meisjesachtige dochter! Zo te lezen hebben jullie er weer een heerlijke gezinsdag van gemaakt! Groetjes, Adriaan & Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat genieten zeg zo'n verjaardag en wat wordt ze al groot! Mooi gebaar om op deze dag stil te staan bij haar Chinese ouders. Geniet morgen van de visite!

    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen