Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 31 oktober 2011

Middagje Natuurmuseum

Sinds de zomervakantie is MaJin helemaal weg van museumbezoekjes en dus mocht dit deze vakantie ook niet ontbreken. Van school heeft ze een pasje van het Natuurmuseum gekregen waarmee ze gratis entree heeft, dus de keuze was snel gemaakt. Natuurlijk mocht de speurtocht ook niet ontbreken en voordat we aan de route begonnen moest deze eerst zorgvuldig worden doorgenomen.
Wat ik zo ontzettend leuk vind aan de musea van tegenwoordig is dat je zelf ook actief bezig kan zijn. Er is van alles te ontdekken en te ervaren.
Het meest favoriet was het beeldscherm waarop de warmte van het lichaam was af te lezen. De gedeelten die licht van kleur waren, waren warm en de gedeelten die blauw waren, waren koud(er). Als je dus je warme handen op je koudere benen hield en ze na en poosje weer weghaalde stonden je handafdrukken op je benen en dat kon je dus ook op andere plaatsen doen.
Daarnaast hebben we nog een zeer interessant gesprek gehad met de dieren.
Vervolgens hebben we nog uitgevogeld wat je wel en niet kan eten. Bijvoorbeeld een boterham met schimmel of een blauw biefstuk???
We hebben de tocht afgesloten met het geraamte van de in 1995 aangespoelde potvis. We hebben zelf de film gezien van het moment van aanspoelen, het verwijderen van de huid, het schoonmaken van de botten en het uiteindelijk weer in elkaar zetten van het skelet. Het stuk waar de huid werd verwijderd was niet echt kindvriendelijk, maar MaJin zei dat ze er niet zoveel moeite mee had, want tenslotte wil ze toch dierenarts worden en dan moet je daar wel tegen kunnen. Om 17.15 uur hebben we het museum verlaten en zijn we naar huis gegaan. De volgende vakantie is over 8 weken, dus op ons gemak maar eens uitzoeken waar we dan naar toe zullen gaan. Heeft iemand misschien een leuk idee????

Zondag de laatste dag van de vakantie zijn we naar de bossen gegaan, maar hierover morgen meer.

1 opmerking:

  1. Wat onze meisjes geweldig vinden is de ontdekhoek (even googlen, zit oa in Rotterdam, Zwolle en 's Hertogenbosch);

    BeantwoordenVerwijderen