Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 19 november 2012

een drukke zondag

Gisteren waren we om 10.30 uur al op pad. Onze neef Dennis werd gisteren alweer 20 jaar en dus moest er wel even gefeliciteerd worden. Omdat we naar de intocht van Sinterklaas wilden en daarna ook nog naar feestje van Youri die 5 jaar werd, waren we dus al vroeg onderweg. Dennis had zaterdagavond een aantal vrienden op bezoek gehad en eerlijk gezegd hadden we niet verwacht om de jarige al "zo vroeg" aan te treffen, maar op het moment dat wij net binnen waren, kwam ook Dennis de kamer in gelopen. Hij was nog wel iets of wat gammel, maar petje af om ook 's morgens een grote jongen te zijn. We zijn ruim een uur gebleven en toen hebben we onze jassen gepakt en zijn we in de auto gestapt om naar de intocht te gaan. Het kwam inmiddels met bakken uit de hemel, maar voor de kinderen konden we het niet maken om niet te gaan. Ingrid en San met jarige job Youri en Rosalie kwamen ongeveer tegelijkertijd met ons aangereden, dus konden we gelijk door. Sinds MaJin bij ons is, is het traditie dat we samen naar de intocht gaan dus dit doen we nu al voor het 8ste jaar samen. Toen we eenmaal een plekje hadden gevonden tussen het al toegestroomde publiek stopte het met regenen en konden de paraplu's weer ingeklapt worden. We zo handig, anders valt er niet zo heel veel te zien. Jibin had werkelijk geen idee van wat al die mensen daar kwamen doen, maar net als iedereen bleef hij braaf aan de kant staan.
Toen eenmaal de eerste zwarte pieten langs kwamen en er pepernoten werden uitgedeeld, was ons mannetje snel enthousiast. Wel was hij wat kieskeurig, want de schuimpjes en de tumtum werden er nauwkeurig tussenuit gevist.
MaJin genoot ook met volle teugen en zeker toen ze werd gevoerd door een van de pieten.
Na alle reclamewagens, fanfares en zwarte pieten, kwam eindelijk de Goed Heilig Man zelf in zicht. Helaas hebben de kids hem geen hand kunnen geven, want Americo moest flink in bedwang worden gehouden. Waarschijnlijk was hij nog een beetje van slag doordat hij een tijdje in een grote doos heeft moeten bivakkeren, maar ze hebben Sinterklaas wel goed kunnen zien en hij heeft ook nog naar ze gezwaaid, dus hun dag kon niet meer stuk. Jibin had toch meer oog voor de pieten dan voor Sinterklaas, maar wie weet verandert dat wel als hij van ons te horen krijgt van wie de cadeautjes die hij de komende weken krijgt afkomstig zijn.
Nu vindt hij het allemaal nog heel vreemd. De volgende stop zou zijn bij Ingrid en San. Youri werd 5 jaar en ook dat is een feestje waard. Jibin heeft zich prima vermaakt met al het speelgoed wat in de kamer lag (en dat was niet weinig). Van echt samen spelen was geen sprake, maar hij had het naar zijn zin en daar gaat het om. Toen kwam het moment van het uitblazen van de kaarsjes en natuurlijk wilde Jibin dit ook proberen. Uiteindelijk lukte het ons mannetje wel, maar dit vraagt nog wel om wat extra oefening.
Uiteindelijk hebben we nog lekker bamisoep gegeten en toen zijn we om 20.00 uur maar eens op huis aangegaan. Het was een super gezellige dag en ons mannetje heeft het geweldig gedaan (van MaJin zijn we het gewend).

1 opmerking:

  1. Kijk... bij een kind kan het nog liggen aan het kind, maar als 2 kinderen het geweldig doen.. hebben de ouders daar toch mee te maken hoor!!

    Heerlijk om te lezen hoe jullie stap voor stap de weg vinden met elkaar..

    Lieve groetjes Celeste

    BeantwoordenVerwijderen