Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 7 november 2012

Speciaal voor ons meisje

Wat heb ik toch een enorme bewondering voor ons meisje. De afgelopen maanden heeft ze ontzettend veel voor haar kiezen gekregen. Eerst die onzekere maanden voor het voorstel. Dan het aftellen naar het moment dat we eindelijk naar haar broertje mogen en tevens naar het land waar ook zijzelf nu bijna 9 jaar geleden is geboren en dan op 23 augustus wordt ze van het ene op het andere moment grote zus van een drie en half jarige peuter (met al een eigen willetje). Wat had ze hier naar uitgekeken, maar wat was het in eerste instantie anders dan dat ze had verwacht. Vanaf dag een heeft MaJin haar uiterste best gedaan om het Jibin naar zijn zin te maken, maar het gezellig samen spelen bleef maar uit. Natuurlijk waren er weleens momenten dat er een leuke interactie tussen die twee was, maar over het algemeen werd ze keihard door haar broertje afgewezen en kreeg ze keer op keer de kous op haar kop. We probeerden haar uit te leggen dat dit niet aan haar lag, maar dat Jibin nog te klein is om samen te kunnen spelen en dat de taal ook nog een grote rol speelde, maar ons meisje legde zich hier niet bij neer. Ze bleef het proberen en natuurlijk raakte ze regelmatig gefrustreerd en ontzettend boos, maar ze gaf het niet op en het ziet er nu naar uit dat al haar inzet niet voor niets is geweest. Sinds een paar dagen lijkt het erop dat Jibin zijn zus eindelijk in zijn hartje heeft gesloten en heeft toegelaten in zijn leventje. Als zij hem ergens mee wil helpen of hem aan het lachen wil maken, wijst hij haar niet meer af, maar maakt dankbaar gebruik van haar hulp en lacht hij vrolijk met haar mee. Inmiddels spelen ze samen met de trein en zitten ze gezellig samen te knutselen. Wat genieten we van deze ommekeer en wat doet het ons meisje goed. Je ziet haar met de minuut groeien en wat heeft ze het dubbel en dwars verdiend. Het enige wat ze wilde was de liefde van haar broertje en die heeft ze nu eindelijk en dat maak papa en mama heel erg gelukkig (typt ze nu met tranen in haar ogen) Wat is het toch een KANJER. Nu besef ik heus wel dat het vanaf nu zeker niet altijd koek en ei zal zijn, maar de basis is gelegd.

7 opmerkingen:

  1. Wat fijn om te lezen, krijg er zelf tranen van in mijn ogen laat staan hoe dat voor jullie voelt.
    De aanhouder wint MaJin, Knap hoor zoveel geduld met zo'n klein broertje in huis.

    Groetjes Wendy

    (Leuke foto's trouwens van het aankomstfeestje)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve luitjes,

    Fijn om dit te lezen
    Het is voor Majin natuurlijk niet niks. Ze moet nu alles
    samen gaan delen. Maar Marlou en Igor alles komt goed.
    Weer een prachtig verslag.

    Dikke kus Tante Margriet.









    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tjee wat ontzettend fijn voor MaJin. Als volwassenen weet je dat je afgewezen kan worden en dat is niet leuk, maar als kind afgewezen worden dat is echt niet makkelijk. Wat bijzonder om te lezen dat het de goede kant opgaat en jullie meiske haar plekje die ze zo graag wil beetje bij beetje begint te krijgen. T gezinnetje van vier wordt steeds completer, mooier en bijzonderder.

    Wij volgen jullie nog steeds met regelmaat, alleen reageren op alle fantastische verhalen van jullie en anderen kost moet ik echt voor gaan zitten en goed voor in mn vel zitten. (ach je zal het vast wel een beetje begrijpen) maar goed t is maar dat je weet dat we jullie verhalen nog steeds super vinden en jullie dus nog echt door ons gevolgd worden (wink)

    Lieve kanjers lekker blijven genieten maar dat zullen jullie vast wel doen met mooie momenten zoals deze!

    Lieve groet, Jasper en Rachel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat FANTASTISCH van Majin dat ze nu steeds meer terug krijgt van haar broertje. En ohhhh wat knap dat ze zo standvastig is geweest. Ook al zullen er nog wel eens momenten komen dat het allemaal weer wat minder gaat, maar dat hoort erbij. Is hier ook nog steeds af en toe na ruim 2 jaar. Maar 1 ding is zeker samen als gezin van 4 komen jullie hier zeker ook door heen. Kom nog steeds af en toe even bijlezen, maar zet niet zo vaak een reactie weg.
    Blijf GENIETEN van jullie 2 oosterse KANJERS, maar dat zit wel goed ;-) ;-)
    Lieve groeten Hans, Jacqueline, Vanessza, Zseraldina en Sanniyka

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi,

    Wat fijn om te lezen en wat knap is het toch van onze kinderen om zoveel geduld te hebben met hun nieuwe broer of zus. Die tranen begrijp ik heel goed van jou want ik krijg ze al als ik dit stukje lees. geniet van je 2 kanjers en ik blijf je volgen

    Danielle Slofstra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mahjin, super dat je zo veel geduld heb met je broertje, Echt je mag super trots op jezelf zijn. Wat hebben je mama en papa twee hele lieve kanjers.
    Gr. Klaas en Patty

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Edwin, Anita, Xue-Ling en Y.13 november 2012 om 12:10

    FANTASTISCH!!!!!!!!!! Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn!

    BeantwoordenVerwijderen