Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 15 mei 2013

De dagen na Disney


De dagen na thuiskomst hebben we het echt rustig aan gedaan. Vrijdag is MaJin de deur niet uit geweest en Jibin alleen maar even om , samen met papa, een boodschap te doen. Wel zijn beide oma’s op de koffie geweest, want zij wilden natuurlijk alles horen over ons verblijf in Disney.

Gelukkig hebben beiden het slapen weer goed opgepakt en we merken heel goed aan Jibin dat hij ook wel weer blij is om thuis te zijn, ondanks dat hij het reuze naar zijn zin heeft gehad in MickeyPark (zoals Jibin het zelf noemt). Overdag vermaakt hij zich prima met zijn nieuwe autootjes en ’s avonds gaat hij zonder problemen naar zijn bedje. Natuurlijk speelt de vermoeidheid ook nog wel parten en kunnen broer en zus van tijd tot tijd niet zoveel van elkaar hebben, maar we hopen dat daar snel weer verandering in komt. Rust hebben we de afgelopen dagen wel gehad, maar de regelmaat is nog niet helemaal terug, maar nu de vakantie erop zit komt dit ook vanzelf goed.

Zondag was het niet alleen de laatste dag van de vakantie, maar was het natuurlijk ook Moederdag. Jibin was iets voor zevenen wakker (toch bijna het klokje rond geslapen) en heeft eerst tussen ons in gelegen, totdat zijn zus ook wakker was. Van Jibin kreeg ik een zelf gemaakte hartjesketting met gedichtje met daarbij een heerlijke verzorgingsset van Guess en van MaJin kreeg ik een ontzettend mooi geknutseld vaasje met bloementjes en daarbij een hele leuke ketting, die ze zelf voor mij had uitgezocht. Mama was ontzettend blij met deze cadeautjes. Daarna mocht ik nog even blijven liggen en gingen ze met z’n drieen aan de slag voor het ontbijt. Eenmaal beneden stond er een lekker eitje met een kopje cappuccino en een glaasje jus ‘d orange op mij te wachten. Wat een verwennerij. Na het ontbijt heb ik een kaarsje aangestoken bij de Chinese poppetjes uit de provincies waar MaJin en Jibin vandaan komen en die symbool staat voor de geboorte ouders van de kinderen. Ook de moeders in China worden door ons niet vergeten.
 
Daarna zijn we gaan douchen en zijn we naar mijn oma van 97 gegaan, waar we ook mijn ouders zouden treffen.  Voor Jibin had ik een tas met Little People meegenomen en voor MaJin tekenspullen en daarmee hebben ze zich goed vermaakt. MaJin kan geen genoeg krijgen van het tekenen van Mickey en Minnie en er hangen overal al tal van exemplaren te pronken.  De volgende uitdaging wordt Donald Duck, maar dat weet MaJin nog niet. Rond 14.00 uur zijn we weer naar huis gegaan, want de kinderen werden drukker en drukker en dat betekent meestal dat ze er aardig doorheen zitten. Eenmaal thuis is MaJin op de bank gedoken met de tablet en is Jibin weer met zijn autootjes gaan spelen. Al vroeg zijn we gaan eten, frietjes als afsluiting van de vakantie, en om 19.00 uur lag ons mannetje al lekker te slapen. MaJin lag een uur later in bed in de hoop dat ook zij de slaap snel te pakken zou krijgen.
 
Inmiddels gaan ze alweer een paar dagen naar school en langzaam komen we weer een beetje in het ritme. Beide juffen was het opgevallen dat Jibin lekker in zijn velletje zit en dat hij zich al helemaal thuis begint te voelen in de klas. Ze moeten hem zo nu en dan even corrigeren, omdat hij een beetje ondeugend is en dat was in eerste instantie wel even schrikken voor ons mannetje, maar hij pakt het gelukkig voor alsnog goed op. Morgen gaan ze met z'n allen op schoolreisje en wel naar de Efteling, maar voor Jibin gaat dit reisje aan zijn neus voorbij. Wij hebben namelijk besloten om ons mannetje thuis te houden. Hij heeft afgelopen weken al genoeg pretpark gezien en in de Efteling zullen we nog wel vaker komen, dus lekker een vrije dag voor onze boef. MaJin heeft er reuze veel zin in en al helemaal, omdat ze is ingedeeld in een groepje met al haar vriendinnen. Helaas zijn de weersverwachtingen voor morgen niet al te best, dus nu maar hopen dat ze er naast zitten (zou niet de eerste keer zijn).
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten