Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

vrijdag 31 mei 2013

Volop genieten

Deze week gaat bij ons echt de boeken in als een TOP week.
Heel voorzichtig liet de zon zich al af en toe zien en konden we wat vaker naar buiten. MaJin en Jibin hebben het ontzettend gezellig gehad samen en zijn heel lief geweest voor elkaar. Echt twee handen op een buik.

Ons meisje is toegelaten tot de koor-klas en dat was iets wat ze heel graag wilde. Haar school kent namelijk een koor-klas die bestaat uit leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Vorige week was de muziekleraar in de klas geweest om te polsen of er leerlingen waren die het volgend schooljaar een plekje wilden in het koor en MaJin was er daar een van. Deze week zouden de audities zijn en wat was ze zenuwachtig. Ze wist niet goed wat ze ervan moest verwachten, dus heb ik even geïnformeerd bij de muziekleraar. Hij wist mij te vertellen dat het allemaal niet zo spannend was en dat als zijn tenen niet krom gingen staan, iedereen door zou mogen en dit heb ik ons meisje dan ook verteld. Blijkbaar gingen zijn tenen afgelopen donderdagmiddag niet krullen, want iedereen uit haar klas die zich had opgegeven mocht door. Dit betekent dat MaJin volgend jaar een keer per week 45 minuten muziek/zangles krijgt. Het koor zal worden ingezet bij speciale gelegenheden op school en heel af en toe ook buiten school. Ze heeft er in ieder geval al heel veel zin in.

Ook kreeg ik van de juffrouw spontaan een aantal uitslagen van de cito's te horen en deze waren heel goed door ons meisje gemaakt. Hier zijn wij heel erg blij mee, want MaJin maakt zich nogal druk om deze toetsen en slaapt er zelfs slecht van, dus dit was een echte opsteker voor ons meisje. Ik verwacht dat er volgende week nog een aantal toetsen gemaakt moeten worden en dan is het voorbij. Dan gaan echt de laatste weken van het schooljaar in en kan MaJin zich langzaam op gaan maken voor groep 6 (wat gaat het hard).

Jibin hobbelt ook nog steeds lekker mee op school en heeft inmiddels een vriendje gevonden waar hij het heel leuk mee kan vinden. Dit mannetje zit pas vanaf mei op school, dus ze gaan gezellig gelijk op. Zo grappig om te zien hoe dat werkt. Op zich kan Jibin het met iedereen wel goed vinden, maar je merkt heel duidelijk aan ons mannetje dat hij met sommige kinderen echt een klik heeft en met andere veel minder.

Dit weekend hebben we een verjaardag en verder hebben we niet al te veel plannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten