Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 14 mei 2013

Donderdag 9 mei de laatste dag


Alweer de laatste dag van ons verblijf in DisneyLand Parijs.  Om 7.15 uur begon de dag. Ik had de avond ervoor al het een en ander in de koffers gedaan, dus het waren alleen de laatste dingen die nog ingepakt moesten worden. Daarna nog even een goed ontbijt nuttigen, want het zou een lange dag worden. Om 10.00 uur waren we al helemaal klaar en besloten we gewoon aan te rijden naar de Disney Studio’s. Wat ons opviel was, dat het ontzettend druk was op de weg en of dit te maken had met het feit dat we vandaag eens vroeg op pad waren of dat het kwam door Hemelvaartsdag, dat zou later wel blijken. Om iets voor elven liepen we het park op en het was duidelijk drukker dan op de andere dagen.  Als eerste stond de Stuntshow op ons lijstje, maar deze begon pas om 11.45 uur, dus we hadden nog tijd om te kijken of de rij bij Cars of Nemo niet al te lang was. Helaas stond bij beiden een aardige rij en als we hierin zouden gaan staan, zouden we de show missen, dus zijn we voor nu maar doorgelopen. Maar goed dat we dat gedaan hebben, want plotseling zagen we dat Mickey en Minnie een fotomoment hadden. Snel zijn we in de rij gaan staan, want in alle dagen dat we op de parken zijn geweest hebben we maar weinig Disney figuren gezien en een bezoekje aan Disney zonder op de foto te hebben gestaan met een van de Disney figuren is geen compleet bezoek  (Dit is andere jaren wel anders geweest. MaJin heeft namelijk 2 boekjes vol met handtekeningen en foto’s en dat hadden we nu echt niet voor elkaar gekregen). Er werd door iedereen ruim de tijd genomen en de tijd begon te dringen, maar eenmaal oog in oog met Mickey en Minnie en die twee gezichten van onze kids maakte al het wachten dubbel en dwars goed.
 

 
Na dit geweldige moment zijn we bijna rennend naar de andere kant van het park gelopen om zo toch nog de Stuntshow te kunnen halen (hoezo, ontspannend zo’n uitje) en het is ons gelukt. MaJin had de show al eerder gezien, maar was nog steeds erg enthousiast. Jibin was zwaar onder de indruk en wist gewoon niet waar hij moest kijken. Snelle auto’s, motoren, schieten, rook……. En Bliksem McQueen.
 





 
Kortom, hij vond het geweldig. Vervolgens stond Stich op het lijstje en ook hier konden we gelijk doorlopen. Jibin vond het wel leuk, maar begreep er natuurlijk helemaal niets van en MaJin blijft er nog steeds op hopen dat ze een keer wordt aangesproken door Stich. Wie weet, een volgende keer.  Tijd voor het wat “actievere” werk, dus deze keer maar in de rij voor Cars. Het was nog wel even spannend of Jibin dit wel zou handelen zonder primatourtje, maar hij had de grootste lol en waarschijnlijk duurt het te kort om er ziek van te worden.
 

 
Als laatste stond Nemo op ons verlanglijstje en aangezien Jibin hier niet in mag en Igor er niet in wil, was dit een mooi moment om Jibin even te laten slapen. De wachttijd was 70 minuten, dus hij kon er rustig de tijd voor nemen. MaJin en ik hebben ons prima vermaakt in de rij, maar nog beter in het karretje. We startte achterstevoren en dat is toch een hele andere ervaring als vooruit. We hebben onze longen uit ons lijf gegild, maar wat was het leuk. Jammer dat de rij zo lang was, anders hadden we het zo nog een keer gedaan. Inmiddels was het 15.30 uur en tijd om naar het andere park te lopen. Hier was het nog veel drukker dan bij de Studio’s, dus de wachttijden logen er niet om. 90 minuten was geen uitzondering en Fastpasses waren allemaal al vergeven, dus behoorden ook niet meer tot de mogelijkheden. Onder het genot van wat popcorn en chips hebben we even overleg gehad wat te doen en we besloten naar de Village te lopen om nog even wat te shoppen en te eten en dan daarna weer terug te komen in de hoop dat het iets rustiger zou zijn geworden. Toen wij tegen 19.30 uur terugkwamen, zagen we nog net het slot van de parade en daarna liep het halve park leeg (ongeveer dan).  De wachttijden werden iets schappelijker, waardoor we toch nog in Peter Pan zijn geweest en in It’s a small world. Daarna wilden we eigenlijk nog graag een keer in Buzz, maar helaas was daar de wachttijd toch nog te lang om op tijd te kunnen zijn voor show Disney’s Dreams die om 22.00 uur zou beginnen, maar waarvoor je toch wel ruim op tijd een plaatsje moest bemachtigen om het goed te kunnen zien. We hadden MaJin namelijk beloofd om onze “vakantie” hiermee af te sluiten en beloofd is beloofd. Ruim op tijd hadden we dus een mooi plekje gevonden, vanwaar we alles goed konden zien. Helaas begon de show ook nog eens een half uur later vanwege de drukte van vandaag, maar het was het wachten meer dan waard. Wat een spektakel en wat een magische effecten, gewoonweg betoverend. Dit was echt de perfecte afsluiting van deze week en had ik zeker niet willen missen.
 






 
Na dit fantastische slot, was het nog een hele klus om buiten te komen, want iedereen moest nu dezelfde kant op. Uiteindelijk waren we om 23.45 uur terug bij de auto en reden we een kwartier later de parkeerplaats af. Ons verblijf zit er weer op en wat hebben we er weer van genoten (zelfs na de negende keer voor mij en de vijfde keer  voor MaJin). Jibin sliep al na 5 minuten en heeft de hele rit geslapen. MaJin sliep iets later en is een paar keer even wakker geweest, maar beiden hebben weinig meegekregen van de terugreis en toen we om 4.00 uur vanmorgen thuiskwamen hebben ze daarna nog lekker in hun bed verder geslapen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie reis, wat een mooie foto's en dat koppie van Jibin, zo blij! Blije kids, wat wil je nog meer. Daar doe je het voor. Wij zijn er nog nooit geweest maar als we een keer gaan, kunnen we jullie als ervaren Disney gangers om advies vragen. In de Efteling ben ik ook al heeeeel lang niet meer geweest. Weet er echt niets meer van. Maar dat gaat binnenkort wel gebeuren; 9 juni. Kaarten via het werk van Bas, een soort van familiedag voor Mammoet personeel. Ben benieuwd. We kunnen voor een schijntje naar binnen en het zou natuurlijk wel heel leuk wezen als we jullie misschien nog tegen het lijf lopen. Zou zo maar kunnen he met de Efteling bijna in jullie achtertuin en een seizoenspas. Hopen dat het rond die tijd wel een beetje lekker weer is. Het wordt nu toch onderhand wel een beetje tijd voor de zomerkleding.
    Liefs, Colette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk jullie avonturen kunnen lezenenmet 1 woord FANTASTISCH!!! Wat hebben jullie genoten ondanks de regen soms! En wat een stralende gezichten! Wat hebben jullie genoten; de foto's en verhalen spreken voor zich. Het zal vast wel wennen geweest zijn deze week weer naar school!

    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen