Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 29 juli 2013

Dag 10

Vanmorgen werden de kids in dezelfde volgorde wakker als gisteren en om 9.15 uur waren we weer compleet. Deze keer hebben we wat meer vaart gemaakt met het ontbijt, want we wilden er vandaag een dagje op uit. Om 10.30 uur waren we allemaal klaar en zijn we eerst even naar de AH gereden voor broodjes, pakjes drinken en nog wat andere boodschappen. Vervolgens zijn we heel even langs ons huis gereden om in ieder geval de vriesspullen in de vriezer te leggen en daarnaast hebben we gelijk de broodjes gesmeerd. Om 11.30 uur zijn we naar de Efteling gereden. Omdat wij abonnementen hebben kunnen we 2x iemand voor de helft van de prijs meenemen, dus voor 17.25 euro waren we met z'n vijven binnen. Gelijk zijn we op een bankje neergeploft en hebben we samen een broodje gegeten. Op dat moment hebben we de meiden vertelt dat ze met z'n tweeën het park op mochten. MaJin kreeg een telefoon mee en daarnaast hadden we een tijd afgesproken dat we elkaar weer zouden treffen en omdat we het idee hadden dat het best druk was, hebben we dat wat ruim genomen. Het zou natuurlijk niet leuk zijn als ze na een attractie alweer naar de afgesproken plek zouden moeten komen. De meiden vonden het super stoer en zagen het helemaal zitten.


Toen we de meiden samen weg zagen gaan, hadden we al bijna spijt dat we het hadden voorgesteld, maar er komt toch echt een moment dat je ze wat losser moet laten hoe moeilijk dat ook is. Met z'n drietjes zijn wij het sprookjesbos in gelopen en voor de eerste keer hebben we daar alle tijd voor genomen. Jibin vond de rode schoentjes erg fascinerend en de draak in eerste instantie super eng.


Toch heeft hij zijn angst overwonnen en heeft hij uiteindelijk de kroon aangeraakt. Wat ontzettend stoer van ons mannetje. Verder zijn we op ons gemak alle sprookjes en paddenstoelen langsgegaan en langzaamaan raakt hij meer vertrouwd met dit gedeelte van de Efteling.


Onze eigen Michael Jackson.
Toen we bijna aan het einde van het sprookjesbos waren, werden we gebeld door MaJin. Het was toen iets na tweeën en om half drie hadden we met elkaar afgesproken. De meiden waren op weg naar Villa Volta, maar waren verdwaald in Laafland, dus ze hadden wat navigatie nodig. We zijn ze tegemoet gelopen en al snel hadden we elkaar weer gevonden. Jibin was erg blij dat we weer samen waren, want hij vond het toch wel erg vreemd dat MaJin niet met ons mee was gegaan.
                                 
De meiden zijn vervolgens in Villa Volta gegaan en wij zijn met Jibin naar de Stoomlocomotief gelopen, waar hij zich prima heeft vermaakt met een ander jongetje. Ze zaten allebei volledig in de rol van machinist en lieten hun fantasie de vrije loop gaan. Een genot om naar te kijken.
Toen de meiden terug waren zijn we naar het Anton Pieckplein gegaan en hebben Fenna en MaJin, Jibin even mee op sleeptouw genomen. Hier genoot Jibin zichtbaar van (en de meiden hadden het er graag voor over).


Nu waren de achtbanen aan de beurt. We begonnen met de Vliegende Hollander, waar ik samen met de meiden in ben gegaan. Ze vonden dit behoorlijk spannend en dit durfden ze niet alleen. Toen is Fenna met Igor in Joris en de Draak geweest. MaJin durft dit wel, maar ze komt er niet altijd even lekker uit, dus deze slaat ze liever over. Vervolgens zijn ze met z'n tweeën in de Phython gegaan en toen nog een keer en nog een keer. Ze zitten in het vijfde karretje.

Ondertussen ben ik met Jibin in de Oldtimers gegaan en Igor met hem in Jonas en de walvis. Voor ons mannetje al spannend genoeg. Toen we toch op dat plein stonden is MaJin ook nog even in de schipschommel gegaan. MaJin vindt dit een van de leukste attracties, maar helaas kreeg ze niemand van ons daarmee in, dus dan maar alleen en dan ook nog in de punt, wat stoer. Fenna was een beetje misselijk geworden van drie ritjes Python achterelkaar, dus die hield het voor gezien. Jibin stapte ook langzaam uit, dus om 18.20 uur besloten we maar naar de uitgang te lopen.
Opnieuw zijn we eerst naar ons huis gereden, omdat we daar de boodschappen moesten ophalen en we besloten ook maar gelijk Chinees te halen, die we bij ons thuis hebben opgegeten. Net voordat we weer wilden vertrekken kwam de brandweer met loeiende sirene onze straat ingereden en een paar deuren verder bleek er brand te zijn. Natuurlijk zijn we allemaal even gaan kijken want het zag er behoorlijk spectaculair uit. Gelukkig bleek het allemaal wel mee te vallen en was het brandje snel geblust. Toch heel vervelend voor de bewoners, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.
Uiteindelijk zijn we om 20.15 uur weer richting de caravan gereden en hebben we gelijk Jibin op bed gelegd. De meiden lagen er om 22.00 uur in, maar ik geloof niet dat ze nog lang wakker hebben gelegen.

2 opmerkingen:

  1. En alweer zo'n fantastische dag met schitterende foto's. Keer op keer geniet ik van jullie verhalen!!

    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heeeeeerlijke vakantie hebben jullie zeg!!!! Op en top genieten. En ik vind het zo geweldig om te lezen dat Jibin toch steeds weer zo blij is als MaJin weer terug komt na een activiteit.
    Lieve schatten blijf lekker genieten, wij genieten op onze beurt enorm van jullie verhalen :-)

    Liefs van K3 xxx

    BeantwoordenVerwijderen