Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 8 juli 2013

Eindelijk zomer

Afgelopen donderdag zijn we met onze dierbare vrienden naar de Efteling geweest. Gezien het mooie weer mocht een tochtje in de Piranya deze keer niet ontbreken en met regenponcho's waagden Igor en de kids het erop.


Alleen Jibin was zo verstandig om de poncho aan te doen en de rest kwam er dan ook behoorlijk nat uit. Eigen schuld, dikke bult zeggen we dan. Ook zijn we voor het eerst dit seizoen naar de sprookjesshow in het sprookjesbos geweest. Veilig tussen papa en mama in heeft Jibin er volop van genoten. Tegen 17.00 uur zijn we weer richting de uitgang gelopen en eenmaal bij ons thuis aangekomen zijn Ingrid en ik boodschappen gaan doen voor het avondeten. Bij thuiskomst hebben we tortilla's en taco's gemaakt en om 19.00 uur zaten we dan eindelijk aan tafel. Tijdens het heerlijke eten hebben we het nog eens over onze gezamenlijke reis naar China gehad en zoals het er nu voor staat gaan we dat in 2016 doen. De bedoeling is dat we de 4 provincies van onze kids aan gaan doen om in ieder geval de kindertehuizen te bezoeken en waarschijnlijk nog wat andere bezienswaardigheden en uiteindelijk zullen we de reis eindigen in Hongkong. Heerlijk om daar nu al over te fantaseren, ook al is het pas over 3 jaar.

Vrijdagavond zijn we naar de camping gereden. Zouden we dan eindelijk 2 hele dagen van het zonnetje kunnen gaan genieten. Vrijdag overdag liet de zon zich nog niet echt zien, maar eenmaal op de camping, trok het open en kwam de zon tevoorschijn. MaJin zocht haar buurmeisje gelijk op en Jibin had Jordy al snel gevonden en samen gingen zij op pad.


Rond 20.30 uur hebben we ze naar binnen gehaald en na een snelle wasbeurt lag ons mannetje om 21.00 uur in dromenland. Eindelijk weer in zijn piratenbed op de camping. MaJin heeft nog gezellig met ons naar de finale van X-Faktor gekeken met natuurlijk wat lekkers erbij. Het einde heeft ze niet meer gezien, want langzaam ging ook bij haar het lichtje uit.

Zaterdag hebben we voor het eerst buiten kunnen ontbijten. Heerlijk onder het genot van een opkomend zonnetje. Rond 10.30 uur ging bij iedereen zo'n beetje de deuren open en hadden de kids weer vrij spel. Zij vermaakten zich prima terwijl wij met de buren een kopje koffie dronken. 's Middags zouden Igor en Jibin samen naar het Auto Event gaan wat door de Beekse Bergen was georganiseerd en MaJin en ik zouden samen naar het strandje gaan. Toen MaJin echter hoorde dat Macy en haar familie ook mee zouden gaan, wilde zij dit ook graag. Ook goed natuurlijk, dan had ik een middag voor mij alleen. Om 13.30 uur vertrokken ze met z'n allen en rond 16.00 uur waren ze weer terug. Het was minder spectaculair dan ze hadden verwacht, maar ze hadden zich toch wel goed vermaakt. Inmiddels hadden ze het wel ontzettend warm gekregen, dus tijd voor verkoeling. Snel werd er een badje gevuld en werden de waterpistolen voor de dag gehaald en terwijl Macy, Jordy, MaJin en Jibin zich vermaakten met water, hebben de papa's en mama's met nog een aantal andere campinggasten gezellig zitten borrelen.


Toen de kids na zo'n anderhalf uur aardig afgekoeld waren, zijn we terug naar onze caravan gegaan en hebben we lekker frietjes gebakken. Na het eten zijn we nog even naar het strandje gelopen en daarna was het de hoogste tijd om onder de douche te stappen en lekker te gaan slapen.





Zondag opnieuw op de veranda ons ontbijt genuttigd en wat hopen we dat het over twee weken nog zulk mooi weer is, want dan begint ook mijn vakantie. Daar MaJin's vriendinnetje en Jibin's vriendje al vroeg naar huis waren gegaan, hebben ze zich prima met elkaar vermaakt. Veel meer als een glijbaan, trampoline en water hebben ze niet nodig.




Misschien val ik een beetje in herhaling, maar het gaat zo ontzettend goed tussen die twee. Ze kunnen echt leuk met elkaar spelen en hebben dan de grootste lol. MaJin heeft hier een groot aandeel in, want zij kan zich heel goed verplaatsen in het niveau van Jibin, waardoor hij lekker zichzelf kan zijn. Jibin is zijn zus dan ook erg dankbaar en laat dat ook duidelijk merken. Duidelijk een win win situatie voor beiden. Natuurlijk gaat het ook weleens mis, maar dat hoort er ook gewoon bij.

s' Middags kwamen opa en oma (mijn ouders) op visite. Oma was jarig, maar omdat de meeste familieleden en vrienden op vakantie waren, had mijn moeder besloten het niet te vieren. Een goede reden om ze dan maar bij ons uit te nodigen om gezellig te komen bbq-en. Voordat het zover was, zijn we eerst nog gezellig met oma naar het strandje gegaan, terwijl opa liever naar het wielrennen bleef kijken. Opnieuw hebben MaJin en Jibin zich goed vermaakt en wij hebben hiervan zitten genieten.




Eenmaal weer terug bij de caravan heeft Igor de bbq aangestoken en zijn oma en ik de tafel gaan dekken. Met z'n allen hebben we lekker zitten eten. Na het eten was het tijd om alles op te ruimen en de tassen te gaan pakken, want we hadden besloten toch die avond naar huis te gaan in plaats van maandagochtend. Ik wilde namelijk extra gaan werken, gezien het werk wat vrijdag was blijven liggen en Igor had om 11.15 uur ook een afspraak. De kinderen waren wel enigszins teleurgesteld, maar toen oma aan MaJin voorstelde om te komen logeren, was het leed snel geleden. Toen Jibin echter hiervan hoorde, wilde hij ook bij opa en oma logeren. We besloten dan ook om ze samen te laten gaan. Voor Jibin zou het de eerste keer zijn, maar hij had er ontzettend veel zin in en zo samen met zijn zus hadden wij er alle vertrouwen. Bij opa en oma thuis zijn ze eerst samen in bad gegaan om al het zand van zich af te spoelen en als het aan Jibin had gelegen was hij gelijk daarna in zijn campingbed gekropen, wat inmiddels bij opa en oma op de kamer was gezet. Helaas moesten eerst de tanden nog worden gepoetst, maar daarna is hij gelijk in zijn bedje gestapt. MaJin heeft nog een verhaaltje voorgelezen en daarna is hij lekker gaan slapen. Ik geloof niet dat hij nog 5 minuten wakker heeft gelegen. Een half uur later is MaJin in het bed van oma gekropen en later op de avond is oma in het bed van opa gaan liggen. Kortom opa werd naar boven verbannen. De nacht is rustig verlopen en ons mannetje werd uiteindelijk pas om 8.30 uur wakker. Fijn dat dit zo goed is gegaan, want dan kunnen we hier in de toekomst wat vaker gebruik van gaan maken. De rest van de dag zijn ze ook lekker bij opa en oma gebleven en als afsluiting hebben we vanavond nog samen gegeten, maar toen was het al snel tijd om naar huis te gaan. Beide kids waren al even in slaap gesukkeld, dus vanavond maar eens vroeg naar bed.

1 opmerking:

  1. Hoi Hoi,

    Heb al lang niet gekeken en nu even aan het bij lezen!!!!
    Wat leuk dat het het spelen nu zo goed gaat, wachten wordt beloond, dat zie je wel.

    Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen