Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 4 augustus 2013

Dag 15

Dag van de jaarlijkse playbackshow.
MaJin en Macy hadden zich hiervoor in het begin van de vakantie al opgegeven en de afgelopen week zijn ze flink aan het oefenen geweest en hebben ze uitgebreid overleg gehad over wat ze aan zouden doen.
Vanmorgen was MaJin vroeger wakker dan anders en het liefst was ze gelijk onder de douche gesprongen en had ze haar outfit voor die avond al aangetrokken. Gelukkig hebben we haar hiervan weten te weerhouden en toen ze Macy in haar gewone dagelijkse kleding zag was ze overtuigd dat het beter nog even schoon kon blijven. Voor de middag hebben ze het lekker rustig aan gedaan en ook Jibin had vandaag een trage start. Eenmaal uit bed is hij weer op de bank gaan zitten/liggen en daar is hij pas tegen twaalven vanaf gekomen om te spelen met het nieuwe (tijdelijke) overbuurjongentje.
Nadat we 's middags pannenkoeken hadden gegeten is MaJin met Macy naar het pleintje gelopen waar het vanavond allemaal zou gaan gebeuren. Op dat moment waren daar de Miss verkiezingen aan de gang. Iets wat ze lekker aan zich voorbij hebben laten gaan. Er waren 4 leeftijdscategorieën (van 0 t/m 15 jaar) en uit elke categorie werd een Miss gekozen die er met een mooie beker vandoor ging en de rest van de deelneemsters kregen allemaal een cadeautje. Toen de meiden dit zagen, waren ze al wat gerustgesteld, want ze zouden in ieder geval niet met lege handen naar huis gaan. Jibin is overigens 's middags lekker naar bed gegaan, zodat hij het vanavond ook wat langer zou volhouden. Je merkt nu echt wel dat de vakantie zijn tol gaat eisen en dat het maar goed is dat ze over een week weer naar school toe mogen.
Iets voor vijven kwamen de meiden terug van het pleintje. We hebben toen Jibin ook maar wakker gemaakt en zijn gelijk aan het eten begonnen, want tenslotte moesten de meiden zich ook nog omkleden en optutten.
De moeder van Macy heeft de haren van de meiden gedaan (zij is kapster) en daarnaast kwam er alleen nog wat lipgloss en glitteroogschaduw aan te pas. Wat zagen ze er prachtig uit.



De kleding is overigens niet speciaal voor deze gelegenheid aangeschaft. Beide meiden hadden toevallig hetzelfde setje en dat kwam nu wel goed uit. Macy is overigens wel ruim 2 jaar jonger dan MaJin, maar ze kunnen het gewoon onwijs goed vinden met elkaar en dan maakt leeftijd natuurlijk niet zoveel uit.
Om 19.00 uur liepen we met z'n allen richting het pleintje gewapend met opgeladen camera's en fototoestellen. De vader en moeder van Igor en zijn jongste zus waren ook naar de camping gekomen om hun kleindochter/nichtje aan te moedigen en dat vond MaJin helemaal geweldig. Inmiddels ontzettend zenuwachtig begaven ze zich naar de tent achter het podium en wij namen plaats op de banken voor het podium. Er waren in totaal 16 acts, uitgevoerd door ongeveer 50 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar en MaJin en Macy waren als vierde aan de beurt.
De spanning werd nog eens extra opgevoerd doordat het al later begon, maar daarnaast viel de act voor MaJin en Macy op het laatste moment weg, waardoor ze nog eens een plaatsje naar voren schoven. Als echte professionals hebben ze hierop gereageerd en zonder blikken of blozen begonnen ze aan hun nummer van Keet; Een kus van Keet.
Zelfs toen er plotseling een meisje van 4 naast hen op het podium verscheen, lieten ze zich niet uit het veld slaan en voerden ze keurig hun pasjes uit.



Ook Jibin heeft vol bewondering gekeken naar zijn grote zus en toch ook wel zijn vriendinnetje Macy.

Beide meiden hadden het fantastisch gedaan en het lange wachten kon nu beginnen, want er zouden nog 13 acts volgen. Er kwam van alles voorbij en het was erg moeilijk te voorspellen wie er zou gaan winnen, want het was allemaal zo verschillend. Het kon echt alle kanten op. Toen de laatste act was geweest, mocht iedereen het podium opkomen en na een korte muzikale onderbreking werd de uitslag bekend gemaakt.


Zoals gebruikelijk begon men met de derde plaats, toen de tweede en toen .............


Jawel hoor, de meiden hebben het gewoon geflikt. Tussen dat enorme deelnemersveld zijn ze gewoon eerste geworden, wat een prestatie. Ze hebben er ook hard aan gewerkt, dus wat ons betreft niet meer dan verdiend, maar dat moet de jury dan ook maar vinden. Natuurlijk waren ze super blij en wij en opa, oma en tante Carmen ontzettend trots.

Nu het probleem nog van de beker. Er is namelijk maar een beker, maar twee winnaars, dus morgen gaan we met de ouders van Macy overleggen hoe we dit gaan oplossen. Waarschijnlijk komt er gewoon een tweede beker, maar voor nu staat hij op het nachtkastje van MaJin. Macy ging namelijk logeren bij opa en oma, dus was er besloten dat MaJin hem nu mee mocht nemen.

4 opmerkingen:

  1. MaJin, van harte gefeliciteerd met je eerste plaats! Geweldig gedaan. Mama moet ons de volgende keer de video laten zien want ik ben wel benieuwd hoor.

    Liefs, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig om te lezen dat jullie ook trage starten hebben. en wauw wat goed van de meiden dat ze eerste geworden zijn!! Gefeliciteerd hoor en wat moeten jullie trots geweest zijn!! Geniet van de dagen die nog gaan komen.

    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. WOEHOEEEEEEEEEEEEEEEE super goed gedaan meiden!!!!! En jullie zagen (zien) er stralend mooi uit, helemaal toppie!

    Liefs van K3 xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauwwwww, wat ontzettend goed MaJin. En wat zagen jullie er mooi uit. Ik weet zeker dat jullie de Miss verkiezingen ook hadden gewonnen. Dat kun je straks maar weer op school vertellen dat jullie eerste zijn geworden. KANJERS!!
    Liefs , Colette en de mannen

    BeantwoordenVerwijderen