Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 7 augustus 2013

Dag 18 en 19

Maandagavond hebben we na het eten heerlijk met z'n vieren op de hotelkamer vertoeft, iets waarvan MaJin ontzettend kan genieten. Jibin lekker in zijn (ziekenhuis)bed, MaJin op ons bed met haar tablet, papa voor de TV en mama het weblog bijwerkend.


Na een korte nacht van mijn kant (blijft lastig, slapen in een vreemd bed in een vreemde omgeving) zijn we om 8.30 uur met z'n allen opgestaan. Na de nodige ochtendrituelen zaten we iets voor 9.30 uur aan het ontbijt. Op zich was het een erg goed verzorgd en uitgebreid ontbijt met diverse soorten broodjes en brood, allerlei soorten beleg, zalm, vers fruit, verse vruchten yoghurt, gekookte eieren en scrambled eggs met bacon en alle denkbare mini verpakkingen zoet broodbeleg. Het enige jammere was dat er een heuse vliegplaag op de onbijttafel bivakkeerde en dus alles vol vliegen zat (iiiiiiiieeeeeeeeeee), dus we hebben voor het veilige afgedekte eten (eieren) gekozen en de boterhammen hebben we onder van de stapel genomen. De eigenaar/kok heeft wel honderd keer zijn excuses aangeboden, maar dat veranderde natuurlijk weinig aan de situatie. We hebben dan ook niet zo uitgebreid ontbeten als dat we eigenlijk gewild hadden, maar we hadden voldoende op om de dag te starten.  Iets na tienen zaten we dan ook in de auto op weg naar Slagharen, waar we een kwartier later aankwamen. De parkeerplaats stond al aardig vol, dus het leek een drukke dag te worden. Doordat we al kaarten hadden hoefden we gelukkig niet in de rij te staan voor de kassa en dat was maar goed ook, want de rij loog er niet om. Eenmaal binnen zijn we gelijk naar een van de nieuwe attracties gelopen. De 4D film van Robin Hood. Na even in de rij te hebben gewacht, zaten we zo'n 20 minuten later met onze bril op in de zaal.


Het was een super leuke ervaring en Jibin was behoorlijk verbaasd over wat er allemaal om zich heen gebeurde, maar hij vond het ook wel erg leuk. De volgende stop was bij een waterbaan. Nadat je eerst een bootje naar boven had gesleept (Igor 2), mocht je boven aan de baan in dat bootje plaatsnemen om vervolgens in een noodgang weer naar beneden te glijden. Ook een super ervaring waarbij ze het helaas niet droog hadden gehouden.


Het volgende wat we graag wilden doen was de kabelbaan, maar helaas begon het zachtjes te regenen en dus kozen we maar voor de Western show in het theater. Een show met Indianen, cowboys en paarden en de kids vonden het prachtig. Vervolgens zijn we naar de oude auto's gelopen. Deze konden echter niet tippen aan die van de Efteling, want hier kon je niet eens zelf sturen en daarnaast was het rondje binnen een vloek en een zucht weer voorbij, dus snel naar de schipschommel. Ook deze was een stuk kleiner dan in de Efteling, dus ook een minder spectaculair. Dan maar even een broodje eten met een ijsje na, terwijl we verdere plannen maakten.


We besloten met het treintje weer terug naar de andere kant van het park te gaan, waar zowel voor MaJin als voor Jibin verschillende attracties waren, waar ze qua lengte in mochten. Ik moet zeggen voor MaJin was er wel volop keus, maar voor Jibin viel dat toch wat tegen.


Eenmaal weer aan de andere kant, zijn we in de vliegende olifantjes gegaan (Jibin 2x), een mini carousel, de flying bikes en MaJin en ik zijn nog samen in de houten achtbaan gegaan (de kleinere variant van de foto hierboven). Er was ook nog een hele leuke waterattractie, maar daar kwamen sommige kinderen echt helemaal doorweekt uit en aangezien de zon regelmatig achter de wolken verdween, hebben we hier vanaf gezien. Om weer even op adem te komen hebben we een heerlijke slush beker gekocht, die we zelf mochten vullen met de smaken naar eigen keus.






Inmiddels was het alweer bijna 17.30 uur, dus de hoogste tijd om ergens wat eten te scoren. Lopend door de straat met winkeltjes en eettentjes, kwamen we langs een Tattoo shop en ons meisje wilde graag een tattoo laten zetten. In eerste instantie wilde Jibin ook, maar hij veranderde snel van gedachte. Het was even tandenbijten voor ons meisje, maar het resultaat mag er wezen.


Nu was het echt hoog tijd om te gaan eten, want om 18.30 uur zouden de attracties sluiten i.v.m. de parade en om 19.00 uur zou het park sluiten. Snel hebben we een wok restaurant opgezocht en hebben we lekker noodles besteld. Deze hebben we buiten op het terras genuttigd, waardoor we gelijk eerste rang zaten voor de parade. Hiermee sloten we de dag af en uiteindelijk waren we om 19.45 uur op de parkeerplaats en reden we iets voor achten het terrein af op weg naar huis.


We hebben een hele leuke dag gehad en we hebben ons prima vermaakt, maar we beseffen ons heel goed dat we onszelf ontzettend verwend hebben met de vele Efteling en Disney bezoekjes. Dit is dan toch wel een heel ander park en meer te vergelijken met een grote kermis dan in mijn ogen met een pretpark.

Op de terugweg hebben de kids vrijwel de hele weg geslapen en om 22.00 uur waren we thuis en zijn de kinderen gelijk naar boven gegaan. Heerlijk weer in hun eigen bed.

Vanmorgen was het om 8.30 uur weer dag. Igor is met Jibin naar beneden gegaan en MaJin en ik zijn nog een half uur blijven liggen. Toen we alle vier beneden waren  hebben we op ons gemak ontbeten en daarna ben ik de papieren voor de derde rapportage bij elkaar gaan zoeken, want uiterlijk vandaag moesten deze per aangetekende post naar Kind en Toekomst toe. MaJin is weer naar boven gegaan om op haar kamer lekker te chillen en Jibin heeft al hangend op de bank naar Nick Junior gekeken. De hele ochtend en middag hebben we wat in huis aangerommeld, want we hadden geen enkele haast om naar de camping terug te gaan. Heerlijk zo'n relaxed dagje en de kinderen waren er duidelijk aan toe. Pas om 16.30 uur zijn we richting de camping gereden en op dat moment waren de kids weer redelijk opgeladen. Komende dagen ga ik al langzaam onze spullen bij elkaar zoeken en wat poetsen, zodat we vrijdag avond de caravan schoon achter kunnen laten.

2 opmerkingen:

  1. klaas,patty en faith8 augustus 2013 om 10:12

    Heerlijk dat de kids zo genieten, zie het hier met Faith ook gebeuren, zwemmen is op dit moment toch echt favoriet. En schommelen.
    Geniet nog even van de heerlijke vakantie.
    Liefs van klaas, patty en faith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke dagen. Ook voor ons is het einde van de vakantie in zicht. En kunnen we teug kijken op een top vakantie. En als ik jullie verhalen zo lees jullie ook!!

    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen