Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zaterdag 10 augustus 2013

De laatste 2 dagen van de vakantie

En voor Jibin was het echt aftellen.
Donderdagochtend was Igor al vroeg vertrokken en stond ik er de hele dag alleen voor met de kids. Zal je ook net zien, de hele vakantie slapen ze lekker uit en nu melde ons mannetje zich al om 7.00 uur. Om ervoor te zorgen dat hij MaJin ook niet wakker zou maken, heb ik hem meegenomen naar de kamer en heb de dvd van Pieter Post opgezet.
Gelukkig heeft MaJin hierdoor nog even lekker kunnen slapen en zij kwam uiteindelijk iets na achten uit haar bed (toch ook vroeger dan anders). Met z'n drietjes hebben we wat gegeten en vervolgens ben ik begonnen met alvast wat spullen in tassen te doen en hebben MaJin en Jibin even op de tablet zitten spelen. Na zo'n uurtje had MaJin het wel gezien en is zij zich gaan klaarmaken, zodat ze haar vriendinnen kon gaan opzoeken, maar Jibin had daar geen enkele behoefte aan en die bleef lekker op de bank zitten. Aangezien hij over een paar dagen alweer naar school moet en weer helemaal in het "gareel" moet, vond ik het wel best zo. Toen om 11.30 uur de buurtjes even op de koffie kwamen, zat ons mannetje nog steeds in zijn pyjama. Uiteindelijk heb ik hem rond 13.00 uur aangekleed en nadat we met z'n drieen een broodje hadden gegeten is hij toch lekker op het driehoekje gaan fietsen. Hier kwam hij ook Jordy tegen en uiteindelijk heeft hij zich nog prima vermaakt die middag. Om 17.30 uur zijn we met z'n drieen alvast gaan eten, want Igor had gebeld dat hij wat later zou komen en MaJin moest wel op tijd klaar zijn voor de Disco. Zij en haar vriendinnen hadden er al helemaal zin in en natuurlijk wilden ze er tiptop uitzien. Met zorg werd de kleding uitgezocht en werden de haren gedaan en hieronder zien jullie het eindresultaat.


Klokslag 19.00 uur liepen we richting de tent waar het allemaal te doen was en langzaam druppelden de kinderen (met ouders) binnen. Opvallend was dat er veel peuters en kleuters rondliepen en van een heuse disco was niet echt sprake. Er werd voornamelijk wat rondgerend en ook het bellenblaasapparaat zorgde voor een hoop vertier. De meiden keken vanaf de zijkant een beetje toe.


Na een tijdje werd er wel wat andere muziek gedraaid en de organiserende ouders probeerden er een andere draai aan te geven door limbo te laten dansen.

Dit had inderdaad het wat meer gewenste resultaat en er werd wat meer gedanst. Ook ballonnen waren hiervoor een goed hulpmiddel.


Kortom het idee was erg leuk en zo'n eerste keer is het even lastig om in te schatten wat de animo voor zo'n activiteit is, maar dit krijgt vast een vervolg. Waarschijnlijk zal het opgedeeld gaan worden in leeftijdscategorieën, zodat de muziek wat beter kan worden afgestemd op de kinderen en misschien is een iets kleinere tent wat gezelliger en het nodigt wat minder uit tot rennen. De kinderen hebben het in ieder geval wel goed naar hun zin gehad. Jibin hebben we bij terugkomst bij de caravan gelijk onder de douche gezet, want die was kletsnat van het rennen en gek doen en MaJin is niet veel later gegaan. Daarna zijn ze allebei naar bed gegaan.

Gisteren stond ik er opnieuw alleen voor en met nog een boel in te pakken en te poetsen en twee kinderen die het eigenlijk wel een beetje hadden gehad en waarvan de vriendjes en vriendinnetjes een dagje weg waren, was het een zwaar dagje. Het vakantie gevoel was in ieder geval gelijk verdwenen. We waren met z'n drieen dan ook blij toen papa terugkwam en we konden eten en de boel in de auto konden zetten. De vakantie zat erop en het was goed geweest. We hebben een heerlijke tijd gehad, maar nu is het tijd om weer in een vast ritme te komen. De kinderen hebben in ieder geval weer erg veel zin om maandag naar school te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten