Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

vrijdag 20 juli 2012

Even erop uit met z'n drieen

Gisteren of eigenlijk woensdagavond hadden we besloten om er eens met z'n drieen tussenuit te gaan. We hebben even gedacht aan Movie Park Duitsland, maar dat durfde we niet zo goed gezien de weersomstandigheden en zodoende kwamen we uit op een museum. Iets wat MaJin vorige jaar ook helemaal geweldig heeft gevonden. We twijfelden tussen het Tropenmuseum in Amsterdam en het Volkenkundemuseum in Leiden, maar gezien de opstartproblemen gisterenochtend werd het het Volkenkundemuseum, omdat we daar "helemaal" met de auto konden komen en in Amsterdam niet. Toevallig was er extra aandacht voor China, dus dat was ook wel erg bijzonder.
We zijn direct naar de China-zaal gelopen en daar stonden we meteen oog in oog met 3 beelden van het Terracotta leger van de eerste Chinese keizer, Qin Shihuangdi. In totaal zijn er ongeveer 7000 beelden van strijders en paarden. Dit waren originele beelden die ze daar tijdelijk te leen hebben gekregen. Ook was er een model van het maakproces van dat Terracotta leger te zien. Zo moet het zo'n 2200 jaar geleden ongeveer gemaakt zijn. Zeer indrukwekkend.
Nadat we de speurtocht van de expeditie door China hadden doorlopen, hebben we hetzelfde in de Azie-zaal en de Afrika-zaal gedaan.
En dat een museum niet altijd serieus hoeft te zijn, bewijst de onderstaande foto.
Na zo'n 3 uur in het museum te hebben rondgelopen, hadden we alle toegankelijke ruimtes gezien. Een deel van het museum wordt namelijk nog verbouwd en kon men op dit moment niet bezichtigen. Wij waren hiervan op de hoogte, want het staat netjes op hun site. Doordat we tussendoor ook nog even de tijd hadden genomen om lekker te lunchen, was het inmiddels ook bijna 17.00 uur en dit was een mooie tijd om weer richting de camping te rijden. Op verzoek van ons meisje hebben we nog even een stop gemaakt bij de Mac en toen was de dag helemaal geslaagd. Morgenvroeg probeer ik het verslag van vandaag te plaatsen, want 's avonds is de verbinding echt heel slecht. Een ding kan ik al wel vertellen, we hebben ontzettend leuke reisgenoten.

1 opmerking:

  1. He wat bijzonder dat het museum in het teken stond van China. Het terracottaleger hebben wij twee jaar geleden bezocht. Heel bijzonder. Misschien toch leuk om het museum na onze vakantie nog even aan te doen. Ligt tenslotte bij ons om de hoek. Wat fijn dat jullie vrijdag zo'n gezellige dag met de reisgenoten hebben gehad. Dat wordt dan wel een hele leuke reis zo samen, zo'n goede klik!
    Geniet van jullie weekeind en groeten vanuit een zeer zonnig Kos.
    Liefs, Bas Colette Zhi en Kai

    BeantwoordenVerwijderen